Пребитата Сияна излезе от критичния стадий, захранват я по естествен път

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:27 / 05.05.2015
870
Подобрява се състоянието на детето от Търговищко, постъпило с опасност за живота в УМБАЛ "Света Марина" във Варна. Това съобщи пред журналисти проф. д-р Виолета Йотова ръководител на Първа детска клиника в университетската болница.

Изследванията на детето и общото състояние на Сияна са значително по-добри. Детето е излязло от критичния стадий на здравословното си състояние и днес на обяд ще бъде захранена по естествен път. Момиченцето все още е в интензивно отделение. Тежкият характер на операцията, извършена от хирурзите изисква задържането й в интензивния сектор поне до края на седмицата. Детето е консултирано от клиничен психолог. В момента се извършва съдебно - медицинската експертиза, която ще даде информация за характера на болестните промени, довели до състоянието на детето. Момиченцето е на 2 години и половина. Първоначално е настанено в болницата в Търговище с множество синини по тялото, а впоследствие заради тежкото му състояние е транспортирано до Варна.

Припомняме, че на 30 април около 17.00 часа в РУ-Търговище е получен сигнал от Центъра за спешна медицинска помощ при МБАЛ-Търговище, където две и половина годишното момиченце е било прието със синини по тялото. Впоследствие то е откарано в болница във Варна, където при извършена му на 1 май операция, е установено, че то е със счупени ребра и увредени далак и панкреас. Към момента в РУ-Търговище се провеждат активни действия за изясняване на обстоятелствата, при които детето е получило нараняванията. По случая е образувано досъдебно производство. Разследването се извършва под ръководството на прокурор от Районна прокуратура-Търговище.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)

Още по темата (12):
29.06.2015 Майката на пребитата 2-годишна Сияна излиза от ареста
21.05.2015 Малтретирали майката на Сияна в ареста?
18.05.2015 Минимални шансове биологичната майка да си върне Сияна
18.05.2015 Изписаха малката Сияна от УМБАЛ "Св. Марина"
08.05.2015 Избраха приемно семейство на малката Сияна, тя вече се храни и се усмихва
08.05.2015 47-годишна варненка иска да осинови пребитата Сияна, родителите никакви ги
няма
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).