Прецизират местата с "легнали полицаи" във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:22 / 04.07.2013
1337
Община Варна не предвижда премахване на изкуствени неравности от градските улици и булеварди. Въпреки че на 5 юли изтича едногодишният срок за премахване на "легналите полицаи", които не могат да бъдат приведени в съответствие с новите изисквания.

Съгласно Наредбата за изграждане върху платното за движение на изкуствени неравности, издадена на 5 юли 2012 г. от две министерства - на Вътрешните работи и Регионалното развитие и благоустройството, гърбиците трябва да бъдат с по-голяма ширина и точно определена височина. Новите изисквания трябва да бъдат приведени в в срок от три години. Съоръженията, които не могат - трябва да се отстранят в срок до една година от влизането в сила на наредбата.

Вместо да премахват нередовните, според Наредбата, ограничители на скоростта, от Общината прецизират местата, където трябва да има "легнали полицаи". До две седмици се очаква да има ясна представа къде ограничителите на скоростта ще бъдат оставени и къде повредените ще бъдат сменени с нови. Подмяната трябва да бъде завършена до края на лятото, разкри инж. Стоян Димитров, шеф на общинска дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване".

Все още не е ясно дали "почистените" от снегорините гърбици на бул. "Осми приморски полк" (до отбивката за ул. "Братя Миладинови") и на "Христо Смирненски" (над Цветния квартал) ще бъдат поставени отново, предаде Дарик.

Предвижда се изграждането на няколко повдигнати пешеходни пътеки по новоасфалтираната част на бул."Сливница", на места, където има интензивно движение на пешеходци. Колко такива пътеки ще бъдат изградени ще стане ясно след актуализацията на общинския бюджет, уточни инж. Димитров.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).