Предимно руснаци купуват имоти във Варна и региона

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:10 / 12.06.2011
834
Леко съживяване на сектора на недвижимите имоти се наблюдава през последните месеци във Варна. Това заяви Валентин Вълев председател на Камарата на строителите в България (КСБ) - областно представителство - Варна. Въпреки това обаче в сравнение със същия период на 2009 и 2010 година се наблюдава спад. Вълев обясни, че в момента има леко раздвижване на пазара и определи изминалите месеци, като напълно "мъртви", откъм търсене и продаване. В момента раздвижването в сектора се дължи преди всичко на руснаците, които успоредно с почивката си, търсят и изгодни имоти по Черноморието. Специалистът коментира, че основното търсене всъщност освен от руските граждани, но и от българи, които търсят ниско бюджетни и възможно най-евтините жилища. По отношение на строителството Вълев добави, че по принцип летния сезон е и сезона на строителството, като вече се наблюдава раздвижване и на този сектор. Той уточни, че ако се сравнят изминалите месеци със същия период на 2010 година се определено се наблюдава спад. Специалистът отбеляза, че в никакъв случай не може да се твърди, че кризата е отминала, но подчерта, че до събаряне на сгради, в това число и на хотели няма да се стигне, независимо публикациите в медиите. "Тук говорим за много сериозни инвестиции от порядъка на милиони евро и когато събори дадения хотел, просто инвестицията му заминава. За това нека се знае, че това с бутането скоро няма да стане", категоричен бе Валентин Вълев.

Що се отнася до това, какво точно се строи към момента във Варна и региона председателят на Строителната камара в града заяви, че няма информация за масово строителство на хотели, като е възможно такива да се строят, но уточни, че става въпрос за малки обекти. Във Варна в момента се строят предимно жилищни сгради, като цените са много ниски, в порядъка на 500-600 евро на зелено. Вълев коментира, че става въпрос за сгради в Цветния квартал, "Възраждане", широк център и т.н. Независимо кризата изключително високи си остават цените на квадрат в "Гръцката махала". Според Валентин Вълев ниските цени в останалите части на града често привличат клиенти, които си закупуват жилища, които са все още в строеж. "Това е много опасно, но понеже хората нямат пари се хващат с такива жилища", заяви строителния специалист.

Източник: агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).