Предимно за блокирани сим-карти се обаждат варненци на телефон 112

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:27 / 05.01.2009
844
Във варненския център на "Дирекция спешен телефон 112" не е регистрирано засилено натоварване през празничните дни, съобщи директорът на центъра Никола Вълев. Той уточни, че обажданията за една смяна, която продължава 12 часа, са хиляди, от които средно 30-40 касаят реални спешни случаи. По думи на Вълев най-честите обаждания са свързани с нужда от помощ при блокирани сим-карти, а често гражданите търсят и информация за метеорологичната обстановка, както и за работата на ВиК и на Е.ОН. Вълев допълни, че много хора звънят на спешния телефон за различни битови проблеми и за такива, които са в правомощията на местната власт. Той добави, че реалните спешни сигнали са свързани главно с медицински проблеми, посегателства над личността и пожари.

Никола Вълев подчерта, че месеците след разкриването на спешната линия са показали много добра координация между дирекцията и службите за реагиране в спешни ситуации.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).