Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Предизборно Борисов обеща да оправи свлачищата край Варна
Автор: Екип Varna24.bg 09:45 / 07.04.2009Коментари (0)828
© Impact Press Group
Столичният кмет и кандидат-премиер Бойко Борисов обеща, че като вземе властта, ще оправи свлачищата край Варна и ще възстанови панорамния път за курортните комплекси. Неформалният лидер на ГЕРБ бе в морската столица, за да връчи на тържествена церемония наградите на шестимата финалисти от конкурса за есе "Моята мечта в България". Пред местните журналисти той изрази видно незадоволство, че Варна е получила два пъти повече пари от последния транш от републиканския бюджет, отколкото София. "Предполагам това се дължи на факта, че от Варна има повече министри и депутати", коментира Борисов. От всички 155 млн. лв., разпредлени за общините, Варна получи 10,5 млн. лв., а София 5 млн. лв., поясни столичният градоначалник. "Ако аз стана премиер, ще възстановя справедливостта и повече пари ще остават в София", зарече са кандидат министър-председателят. "В столицата трябва да отиват повече пари, защото там повече хора плащат данъци", аргуменира искането си неформалният лидер на ГЕРБ. "50% на 50% е елементарната справедливост", според Борисов. "В София са 75% от всички инвестиции в страната и тя дава 35% от БВП. Това не е лобизъм, хората са си го заслужили. Ако беше 5 на 10 млн. лв. в наша полза щеше да е най-добре", продължи да се жалва столичният кмет.

Според него, най-лошото в случая е, че тези пари се дават, без да има определени критерии за разпределението им. "Тези 10 млн. лв. са напълно недостатъчни за град като Варна", смята Борисов. "Тук трябва да дойдат 500 млн. лв., за да се усети реално тяхната полза от жителите на града", заяви той. "Не може в морската столица на България да има свлачища и да няма път край морето. Колкото и да струва това, то трябва да се направи. Тези пари трябва да се извадят целево от държавния бюджет и да се дадат на Варна, за да се ремонтира панорамният път", смята Борисов. "Един ден това ще стане", зарече се той.

108 ученици и учители от смесените региони в Югозападна България прекарват пролетната ваканция в грандхотел "Варна" по покана на фондация "Българска памет". Всички деца са финалисти в организирания от фондацията конкурс за есе "Моята мечта в България", проведен сред учениците от 31 училища в общините - Якоруда, Девин, Доспат, Гърмен, Гоце Делчев, Сатовча и Хаджидимово. Наградените шест деца отиват на тридневно посещение в сградата на Европарламента в Брюксел.

Източник: в. "Позвънете новини"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофи в България
Хороскоп за деня
Олиото стигна цената на зехтина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: