Предлагат на "Пазари" да си наеме втори защитник

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:19 / 04.05.2010
779
Общинската фирма "Пазари" да си наеме втори процесуален защитник във връзка със заведения иск от фирма "Виа монеда". Това е предложила работната група в лицето на общинският съветник от ГЕРБ Орлин Симеонов, стана ясно на заседание на комисията по собственост към варненския Общински съвет.

Днес прокуристът на дружеството Владимир Михалчев, заедно с шефа на борда Юлияна Трифонова поискаха санкция от съветниците, които да одобрят наемането на втория защитник. Причината е, че адвокатските хонорари, които са процент от заведения иск, са доста високи, аргументираха се те.

Решението, което искате, е в компетенциите на Съвета на директорите, в момента ние само можем да бъдем информирани, коментира общинският съветник от БСП Пламен Начков. Колегата му от групата на Марешки, Петър Липчев пък припомни, че Пламен Пенев /ГЕРБ/ е предложил да даде правна помощ безвъзмездно. Самият Пенев пък се разграничи от мнението на работната група и въпреки, че бе избран за неин член не е присъствал на работните заседания.

Припомняме, че на предното заседание на комисията се получи разнобой за председателското място, като съветниците Валерия Ангелова и Огнян Къчев /БСП/ предложиха мястото да заемат съответно Пламен Пенев и Орлин Симеонов, и двамата от ГЕРБ. Тъй като нито един от тях не си направи самоотвод, председател така и не бе избран.

Още тогава Симеонов попита какви са адвокатските хонорари и как е избран процесуалният защитник. За назначаването на втори човек, днес той се аргументира, че сегашният представител не е могъл да отговори на някои важни въпроси. Симеонов каза още, че в понеделник е подадена молба за увеличаване на срока, в който общинската фирма "Пазари" да подготви защитата си, тъй като той изтича в понеделник /10 май/. Ако искането бъде уважено, ще имаме още две седмици, каза прокуристът Михалчев.

Той коментира пред медиите след заседанието, че за втори защитник работната група е предложила Ангел Донев от адвокатска кантора "Донев". Той бил доведен в "Пазари" лично от Орлин Симеонов. Все още не е взето решение на Съвета на директорите и нямаме предложение за договор от адвоката, коментира Михалчев в отговор на въпроса какъв ще е адвокатският хонорар.

Наетата досега Мая Андреева вече е получила 33 000 лева и предстои да получи още толкова в края на делото, като това е минималният хонорар. На питането как точно е избран Ангел Донев Симеонов отговори, че е човек с опит и две висши образования. Припомняме, че консултантската фирма "Виа монеда" заведе иск срещу "Пазари", тъй като не бе реализиран проекта за закрит пазар.

Източник: Днес +


Виж коментарите (0)

Още по темата (11):
28.10.2010 Узунов за дивидента от "Пазари": Да не забравим да им вземем парите
22.10.2010 Втори защитник поема делото “Пазари"?
07.10.2010 Чакат 3 експертизи по делото "Пазари"
28.07.2010 Сменят борда на "Пазари"
24.06.2010 Общинският съвет не освободи от отговорност ръководството на "Пазари"
08.06.2010 Съветници гласуват незаконно решение
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).