Предлагат обновяване на уличното и парково осветление

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:39 / 25.05.2010
738
Окончателният проект за подробен устройствен план за регулация и застрояване на местност „Свети Никола" във Варна гласуваха на днешното си заседание съветниците от Комисия "Архитектура, строителство, устройство и развитие на територията на общината". Предвижда се да се урегулира територията на „Свети Никола" за жилищна зона и зона за вилен отдих и обитаване.

Съветниците разгледаха още предложение на общинския съветник Красимир Узунов за обновяване на уличното и парково осветление на общината. По думите на Узунов японската компания "Шарп" е готова да въведе във Варна първата в Европа система за LED технология за уличното осветление. Тя дава възможност през следващите 15 г. да се спестят от електроенергия 5 млн.лв. От компанията предложили като бонус да монтират 500 светодиодни лампи в пешеходните и автомобилни подлези на Варна.

Разплащателната схема предвижда реализацията на проекта да струва на общината 9 млн. лв. при лихва 3,5 на сто. 30% от сумата трябва да бъдат изплатени при доставката, а останалите 70 на сто - за 5 г. при равни вноски с дължимата лихва. На практика обаче фирмата на Узунов се ангажира с поддръжката на уличното осветление, поради което негови колеги - съветници заподозряха конфликт на интереси. Затова Архитектурната комисия в Общинския съвет реши да дебатира по казуса и предложението на отделно заседание, планирано на 2 юни.

Източник: радио Варна

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).