Представиха общинските програми пред варненски директори

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:08 / 04.02.2011
740
Общинските програми на няколко дирекции към община Варна бяха разяснени на среща днес в директори на училища в града. Администрацията показа възможностите и начините, по които директорите могат да се включат с проекти и да кандидатстват за финансиране от общината.

239 000 лева са заделени по общинските програми за здравеопазване, които включват борба с наднорменото тегло при подрастващите, превенция на гръбначните изкривявания, борба с асоциалното поведение и други.

170 000 лева пък са заложени в бюджета за проектите на дирекция "Младежки дейности и спорт". Сумата е с 20 000 лева повече в сравнение с предходната година, обясни Калинка Попстефанова, шеф на ресорната дирекция в общината. Тя посочи, че част от проектите са за неправителствени организации, които в случая са училищните настоятелства. 14 000 пък са заделени за регистриране на спортни клубове към училищата, които да могат впоследствие да се включат в общоградски състезания.

347 000 лева от местния бюджет е предвиден за превенции, а 200 000 лева за творчески проекти. Най-много средства в размер на 2,1 млн. лв. е социалната програма на общината, но парите не са предназначени само за училищата, а за всички звена в системата, поясни зам.-кмета Коста Базитов.

Източник: Dnes Plus

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).