Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Представители на 8 италиански университета пристигат във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 16:58 / 11.10.2016Коментари (0)1096
©
Форум за образование в Италия предстои на 16.10.2016 във Варна. Той е организиран с подкрепата на Италианската търговска камара в България.

Едни от най-древните университети с традиции и сериозна научна дейност се намират в Италия. Най-старият eвропейски университет е Болонският, който е създаден в далечната 1090 г. Негови възпитаници са Данте Алегиери, Николай Коперник и Умберто Еко. Немалко от италианските университети са основани през 14-ти век, като например университетът в Пиза, където е учил и преподавал Галилео Галилей или университетът Sapienza, създаден през 1303 г. от папа Бонифиций VIII.

Италия, наред с Германия, е една от най-силните европейски икономики. Държавата е атрактивна за младите хора и съчетава в себе си харизмата на древността, изкуството, модата и науката с модернизма, иновациите и развитието на бизнес индустриите. Доказателство за това е и информацията, публикувана в последния доклад на Българската агенция за чужди инвестиции, която посочва Италия като втори по големина инвеститор в България след Германия. Инвестициите за 2015 г. надвишават 2 милиарда евро. А италианските компании, които оперират в страната и наброяват над 1000, активно допринасят за икономическия ръст, създавайки над 25 000 работни места.

Италия е по-близка по манаталитет, климатични условия, бит и темперамент до българите, отколкото всяка една от другите, станали атрактивни напоследък образователни дестинации като Дания, Холандия, Великобритания и Германия. В тази връзка и съвсем неслучайно през следващия уикенд в София ще се проведе петото издание на изложението "Дни на италианското образование", организирано от агенция за образование в чужбина "Скай Лайнс". Събитието ще се проведе на 15-ти октомври в сградата на "Интерпред", под патронажа на "Италианската търговска камара" .

За присъстващите на изложението ще има много изненади и атрактивни подаръци: томбола с награда 2 самолетни билета, осигурени от Al Italia и 2 стипендии за финансиране на образованието от Италианската търговска камара.

Представители на 8 университета ще дойдат в София, за да презентират пред българските кандидат-студенти и техните родители разнообразни качествени и достъпни образователни програми, стипендии и възможности за бъдещо кариерно развитие. Сред университетите, които ще бъдат представени в България, са известните:


Politecnico di Milano - подготвящ елитни инженери, архитекти и индустриални дизайнери. Сред възпитаниците му са: световноизвестният моден дизайнер Джанфранко Фере и основателят на известната италианска компания за автомобилни гуми Джовани Батиста Пирели;

Univrsita Cattolica del Sacro Cuore - най-големият частен университет в Италия с 14 факултета, предлагащи програми от медицина през икономика и бизнес до политология и психология. Сред възпитаниците му е бившият министър председател на Италия и председател на Европейската комисия - Романо Проди.

Cа'Foscari University of Venice - първото бизнес училище в Италия и второто в Европа. В университета се преплитат икономиката, културното наследство, езиците и науката. Джузепе Де Лонги - президента на корпорацията DeLonghi e eдин от възпитаниците на университета. 

Istituto Europeo di Design - Istituto Europeo di Design е сред най-значимите частни институти за мода, дизайн, визуални изкуства, мениджмънт и комуникации в Европа. Той се нарежда и сред най-престижните международни вериги от дизайнерски училища в света с бази в Италия и Испания. 

Дългогодишните близки взаимоотношения на IED с водещи организации значително улесняват навлизането на студентите в професионалния живот посредством осигурения работен стаж в края на тяхното образование в Италия. Ежегодно близо 100 компании, между които Canon, Hewlett Packard, Max Mara, 

Armani, IBM, BMW, Philips и други, участват по различен начин в провеждането на стажа на студентите, наблюдавайки техния прогрес и тенденции за развитие.

Naba & Domus Academy - Популярните колежи за мода, дизайн и визуални комуникации NABA и DOMUS ACADEMY също ще бъдат представени. Те имат завидна мрежа от партньорски компании за провеждане на стажове, сред които са Electrolux, Karl Lagerfeld, Tommy Hilfiger, Triumph, Lancia, Alfa Romeo, BMW, Fiat, Conde Nast, The Coca-Cola Company, Tic Tac. След дипломирането си възпитаниците на академията започват работа за световноизвестни компании като Mercedes-Benz, Ducatti, Yamaha, Swatch, Whirlpool, Nike, Nestle и Lavazza, както и големи имена в модата като Alexander Wang.
John Cabot University - John Cabot University, основан през 1972 г., е независим американски университет в Рим, специализиран в т.нар. либерални науки, който предлага бакалавърски и обменни програми на английски език в следните области: бизнес, икономика и финанси, комуникации, международни отношения, политика, история на изкуството и др. Заради глобалната същност на програмите в John Cabot, студентите имат възможност да се реализират професионално в големи мултинационални компании, финансови институции, културни и дипломатически организации, сред които: Honda, IBM, Световната банка и др. 

За български студенти се отпускат стипендии.

Sapienza University - от най-старите в света и се намира в сърцето на Рим. Университетът разполага с 11 факултета и различни изследователски центрове, достигащи високи резултати в сферата на археологията, физиката и астрофизиката, хуманитарните и природни науки, технологиите и дизайна. Благодарение на партньорствата с университети от цял свят, Sapienza University успява да осигури голямо разнообразие от възможности за академичното им развитие, като двойни програми (double-title degrees), стипендии за писане на дипломни работи в чужбина и стажове в много държави в Европа и света.
LINGUAVIVA предлага на международните студенти възможност да учат италиански в сърцето на едни от най-красивите градове - Милано и Флоренция. Езиковият център организира и подготвителни курсове за входящия изпит по архитектура в Италия.

Таксите за обучение в държавните университети в Италия се определят на база семейни доходи и са между EUR 500 и 3300, като повечето български студенти плащат около EUR 800. От миналата година таксите за бакалавърските програми в частните университети и академии също се определят на база семейни доходи. Блaгодарение на това голяма част от българските студенти плащат около EUR 5000 на година, което е близо 3 пъти по-малко от пълната такса за обучение.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Удвояват околовръстното на Пловдив
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Първият учебен ден
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: