Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Представители на пристанища от Европа обсъдиха круизния трафик във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 11:30 / 08.04.2009Коментари (0)677
© Impact Press Group
На 2 и 3 април 2009 г. община Варна беше домакин на първата работна среща по проект "Круизен трафик и градско обновление на града - пристанището, ключов фактор за устойчива икономика, социално и градско развитие" (CTUR) на програма URBACT II. Присъстваха представители от секретариата на програма URBACT II в Париж, от водещата организация на проекта община Неапол (Италия), както и от партньорските организации общините Аликанте (Испания), Дъблин (Ирландия), Матосиньос (Португалия), Хелзинки (Финландия), Триест (Италия) и Пристанищни власти на Неапол (Италия), Пристанищни власти на Доуро (Португалия) и регионални власти на Валенсия (Испания). В срещата взеха участие представители на местната работна група от град Варна, чийто членове са от община Варна, Техническия университет - Варна, Висшето военноморско училище - Варна, Туристическата камара, Търговско-индустриалната камара, Пристанище Варна, Морската камара, Морския клъстер и варненския офис на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Всеки един от партньорите на проекта представи развитието на круизни терминали в техните градове, възникналите проблеми и възможните решения за преодоляването им. Чуждестранните представители се запознаха с работата на Пристанище Варна и с идеята за превръщането на Пристанище Варна-Изток в круизен терминал с атракционна зона, която да е неделима част от града. Членовете на местната работна група - Варна, имаха възможност да научат за добрите практики и опита на други европейски държави, което ще спомогне за изграждането на добър и ефективен Местен оперативен план за действие, чрез който да се повиши влиянието на круизния трафик върху възстановяването на градската пристанищна зона и икономическото и социалното развитие на община Варна.

Това е първата среща на партньорите по проекта. В периода на реализация до 2011 г. ще бъдат организирани още 8 семинара в останалите градове партньори по проекта, с цел обмен на информация, нови идеи и създаването на работещ местен оперативен план за действие с интегрирани стратегии за осъществяването му.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофи в България
България и Войната в Украйна
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: