Представят книги за Левски в клуб "Приятели на Европа"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:15 / 18.02.2010
681
Среща в памет на Апостола на българската свобода организират в навечерието на 137-годишнината от обесването му клуб „Приятели на Европа" и музеят на Възраждането във Варна. Днес от 14,30 ч. пред ученици, преподаватели, варненци н.с. Станка Димитрова- завеждаща музея, и председател на общинския комитет Васил Левски, ще представи две нови издания.

В „Памет за Апостола" са събрани знаци и места, свързани с комитетските обиколки из поробена България. Снимки, архивни материали и автентични разкази съхраняват за следващи поколения революционната всеотдайност на Левски. Сборникът „Чистият път" е по произведения на Иван Вазов и включва стихове, разкази, илюстрации и фотографии. Посветен е на 173 години от рождението на Васил Левски и 160 години от рождението на Вазов.

Двете книги се издават от общобългарския комитет и фондацията Васил Левски.

Деца и младежи от секциите на клуб „Приятели на Европа" подготвят програма в памет на Апостола на свободата, а на 19 февруари всички ще се включат в общоградските чествания.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен
Кметът на Варна: Предците са ни оставили голям урок - можем да ск...
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).