Представят във Варна задравословно меню за деца и ученици

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:03 / 30.10.2008
765
Клиника „Д-р Емилова" ще представи във Варна здравословно меню за деца и ученици /на 5 ноември /сряда/ от 11:00 ч. в конферентната зала на хотел „Одесос"/.

Екипът на д-р Людмила Емилова отбелязва предстоящия международен ден на здравословното хранене и готвене- 8 ноември, със собствена програма, насочена към полезните семейни традиции и профилактика на детското здраве.

Тревожната тенденция на затлъстяване, снижаване на възрастта при поява на хронични заболявания и обездвижване може да се преодолее с правилно хранене, сочат резултати от работата с деца в клиника „Д-р Емилова". Специалистите там са провокирани от данни на статистиката, че всеки пети ученик у нас е с наднормено тегло, а свръхтеглото при децата ни подрежда на второ място в света след САЩ, и се ангажират да подготвят предложения за преодоляване на проблема.

Предписанията за полезно хранене и специалните рецепти на клиниката вече са търсени от родители, баби и дядовци, загрижени за здравето на подрастващите. Част от менютата са изпитани и от двете внучки- близначки на д-р Емилова.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).