© | Успешната комбинация на подходящото вино с определени храни води до по-наситеното усещане на вкусовите характеристики на ястията, респективно великолепният вкус на вълшебния еликсир може да се прояви с пълна сила при правилен подбор на конкретни храни. Петото издание на Фестивал "Вино и храна" във Варна от 21-ви - 23-ти април отново ще ни предизвика с менютата на топ шеф-готвачи и интересни лектори. На изложението участват повече от 45 изби от цяла България, вносители на вина от света и производители на регионални храни. Мястото, където ще се проведе тази година фестивалът, е бул. "8-ми приморски полк" 115.
Посетителите ще могат да дегустират над 350 български, френски, италиански, южноафрикански и други специално подбрани за изложението вина, селекция от висококачествена лимитирана серия уискита. Суджуци и луканки от Балкана, сирена с трюфел, изпечен на място домашен хляб и още много продукти, които ще предизвикат интереса на любителите на хубавите храни и напитки.
Фарс от глиган с трюфел, парфе от шоколад с теменужки, домашен хляб от 100% био лимец с домашен квас е малка част от менюто в зона "Ресторант".
Изложението ще предлага и ‘'зона на открито'' - бургер приготвен на Big Green Egg BBQ и селекция от крафт бири.
"Българската традиционна кухня - храната на столетниците" е само един от съпътстващите семинари. |