Прехвърлят Кожна към УМБАЛ "Св. Марина“

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:31 / 19.01.2011
1710
Кожната клиника със стационара и част от досегашния персонал от МБАЛ "Света Анна" ще бъдат прехвърлени към УМБАЛ "Св. Марина". Това съобщи ректорът на Медицинския университет проф. Анелия Клисарова. Тя посочи, че от досегашните десет легла осем ще бъдат позиционирани в клиниката по инфекциозни болести към Терапията. Студентите и специализантите ще се обучават от двама преподаватели към университета и още четирима кожни специалисти. 

На лекарите, които остават, им е предложена амбулаторна практика в Окръжна болница, а медицинските сестри и санитарите са разпределени по останалите отделения. Така нито един от екипа на Кожна няма да е без работа, уверяват от ръководството на "Св. Анна" и от университета. За да се случи преместването обаче, трябва да се създаде организация, тъй като по сметките на лекарите инфекциозна клиника ще трябва да освободи за колегите си две или три болнични стаи.
Въпреки направеното разпределение, като последен опит част от работещите в клиниката спретнаха протест пред администрацията на болницата срещу закриването на структурата. Те трябваше да бъдат подкрепени от свои пациенти, които обаче решиха да недоволстват пред общината и така митингът се разтури. Медицинските сестри разясниха, че съвсем скоро на двата етажа от сградата, които ще бъдат освободени, започва подготовка за нови дейности. Част от помещенията вероятно ще се използват за разширяване на детския стационар, а други ще послужат за еднодневна хирургия.


Източник: в. "Народно дело"

Виж коментарите (0)

Още по темата (9):
03.02.2011 До две седмици започват да лекуват кожни заболявания в нова клиника
18.01.2011 Медици от закритата Кожна клиника излязоха на протест
18.01.2011 Протест срещу закриването на кожна клиника организираха медицински
сестри
18.01.2011 МУ – Варна, иска закриването на Кожната клиника
18.01.2011 Лекари протестират срещу закриването на Кожна клиника
06.01.2011 Общината с вързани ръце за Кожна клиника
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).