Преизбраха ректора на ТУ-Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:17 / 21.05.2011
1719
Доц. д-р инж. Овид Фархи беше преизбран за ректор на Техническия университет във Варна.

Заседанието на Общото събрание продължи до късно снощи. Доц. Фархи спечели още на първия тур със 129 гласа "за" от общо 213 гласували. Опонентите му доц. д-р Петър Андонов и доц. д-р Христо Христов получиха съответно 40 и 42 гласа.

По-рано доц. д-р Илия Хаджидимов беше избран за председател на Общото събрание на ТУ-Варна. Вчера членовете на Общото събрание гласуваха за нови Академичен и Контролен съвети. Нито един от кандидатите за председател на Контролния съвет не събра над 50% от гласовете и тук ще има второ гласуване на следващо заседание. С най-много гласове - 101, е доц. Радко Радев, който ви е познат като автор на новия символ на ТУ-Варна - Паметника на Абсолвента.

Предстои в следващите дни ректорът да посочи и тримата си заместници.

Овид Фархи е роден на 16.05.1950 г. През 1974г. завършва ВМЕИ-Варна и придобива званието магистър по автоматика. През 1986 г. успешно защитава дисертационен труд и получава научна степен доктор. Владее български, руски, английски език и иврит. Научните му интереси са в следните области: цифрови системи за управление, цифрова обработка на сигнали и програмируеми логически контролери. Като преподавател в катедра "Автоматизация на производството" ръководи дипломни проекти, докторски дисертации и проекти по научни теми. От май 2007-ма е ректор на университета.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).