Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Премиерът за "Медузите": Който е пипал в кацата с меда, ще понесе своята отговорност
Автор: Екип Varna24.bg 09:59 / 05.04.2010Коментари (1)2679
© Varna24.bg
Всеки, който е пипал в кацата с меда, ще понесе своята отговорност, заяви премиерът Бойко Борисов по повод ареста на Борислав Гуцанов при операция „Медузите". В предаването „Здравей, България" по Нова телевизия Борисов посочи още, че Гуцанов е един от най-близките хора до лидера на БСП Сергей Станишев. „Той е председател на партията в морската ни столица, член на Висшия партиен съвет", допълни министър-председателят.

Председателят на Общинския съвет във Варна Борислав Гуцанов беше арестуван на 31 март при операция „Медузи". Освен него бяха задържани варненският бизнесмен Даниел Славов - Дидо Дънката, прокуристът на градския транспорт Пенчо Пенчев и Йоана Кръстева, главен счетоводител на "Автотранспорт"- Варна. Издирва се пети човек - холандски гражданин.

На 3 април Варненският окръжен съд реши Гуцанов и Даниел Славов да останат за постоянно в ареста. Срещу председателя на местния парламент са повдигнати четири обвинения. Той ще отговаря пред съда за това, че през 2003 година в съучастие със Славов, с Пенчев и с холандския гражданин Адрианус Елбърт Йозеф Дингян, като извършител съзнателно е сключил неизгодна сделка с "Екселенс трейдинг" от Люксембург по доставка на 20 автобуса "Рено". Такова обвинение е повдигнато и спрямо Славов и Пенчев. Гуцанов е разследван и за това, че през периода 2005 - 2007 година с Даниел Славов и с холандския му партньор Дингян са спомогнали на прокуриста на „Градски транспорт" Пенчо Пенчев и счетоводителката Кръстева да нарушат служебните си задължения, да превишат правата си, за да набавят за себе си и за другите облага.

От извършените сделки през 2005г. по закупуването на 6 автобуса от фирмата на Славов и Дингян - "Бекива партнърс", и на други 25 през 2007 година от същата фирма са настъпили значителни вредни последици за общинската фирма "Градски транспорт".

Председателят на Общинския съвет и бизнесменът Славов са привлечени като обвиняеми и по обвинение за подбуждане към лъжесвидетелстване на бизнеспартньора на Славов - холандеца Адрианус Дингян.

Според Борислав Желязков, един от двамата адвокати на подсъдимия, в обвинението липсват данни, които да доказват, че сделките за автобусите са неизгодни за „Градски транспорт". Всички финансови одити, включително и завършилата проверка на Държавна финансова инспекция, показват, че не са настъпили никакви вреди за общинската фирма, заяви адвокат Желязков.

Пред съда Борислав Гуцанов заяви, че всички негови действия са били с цел общинското дружество да не бъде приватизирано. По думите му офертатата за закупуването на френските автобуси чрез люксембургска фирма е била най-изгодната от всички подадени.

Според съда от събраните на този етап от разследването доказателства може да бъде направено обосновано предположение за съпричастността на Борислав Гуцанов към поне три от повдигнатите срещу него обвинения. Съдът счете, че няма опасност обвиняемият да се укрие. Ако остане на свобода обаче, може да извърши документно престъпление.

Останалите двама задържани - управителят на „Градски транспорт" Пенчо Пенчев и счетоводителят на общинската фирма Йоана Кръстева бяха пуснати под "домашен арест".

 




Още по темата: общо новини по темата: 196
26.02.2014 »
17.10.2013 »
15.03.2012 »
28.06.2011 »
22.05.2011 »
22.05.2011 »
предишна страница [ 1/33 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
http://www.facebook.com/l.php?u=http://www.facebook.com/group.php?gid=114065068617108
на 06.04.2010 г.
-1
 
 
Варна,за жалост не е останал назад с бандитските грабежи.Говоря за бандитите в община и кметства,защото там се граби народ и държава вече 20 години.Най-=тъпото е ,че ние си избираме тези противни крадци/Киро кмета,Гуцито,Славков и др./.Избираме ги с мързела си да идем до урните и да ги изритаме веднъж за винаги от политиката и управлението на града ни.КИРО КМЕТА не спря да доказва ,че е толерирал ОГРОМНАТА ПРЕСТЪПНА МРЕЖА ОПЛЕТЕНА В ОБЩИНАТА ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 12-15 ГОДИНИ ОТ НЕГОВИТЕ ПОДЧИНЕНИ.КАКВА е вероятността,Киро кмета да не е знаел за грабежите на Гуцанов и крадците около него,за Ив.Славков,който над 10 години ръководи продажбите на дрога/според полицаите/,за Веселин Марешки,който е един от най-наглите купувачи на гласове в света.За нищо от тези неща ли не е чувал Кирчо кметчето през управлението си???Да не се окаже ,че е знаел за всичко и даже е ръководел бизнеса с общински имоти и средства.Според мен Кирчо е ПОТЪНАЛ ДО ТЕМЕТО СИ В ГРАБЕЖИ,кражби и грабежи и кражби.Заради него в центъра на Варна има над 70 метра висока,1000 метра в диаметър и 5000 тона тежаща КУПЧИНА БОКЛУЦИ ИЗХВЪРЛЕНА И СТРУПАНА ОТ НЕГОВИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ-Циганите от МАКСУДА.Кирчо и за това ли не знае?Ами да го заведем там.Нали разхождаше журналисти с автобус и им хортуваше по микрофона,къде са в момента,от къде ще минат и колко добре са ремонтирали еди кво си по еди си къф проект.Защо не ги заведе в БУНИЩЕТО СЪЗДАДЕНО ОТ НЕГО,ЗА ДА ЖИВЕЯТ НЕГОВИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ ТАМ,А ИМЕННО МАКСУДА СИТИ.КИРИЛ ЙОРДАНОВ ПОПИЛЯ ВСИЧКО КОЕТО БЕШЕ СЕННО ЗА ГРАДА НИ,ОПИТА СЕ И ПОЧТИ УСПЯ ДА ИЗРАВНИ ГРАДА С ЗЕМЯТА.Заради управлението на кирил Йорданов,което бе в помощ на грабителите на народа и държавата,град Варна ще се възтановява десетки години от причинените вреди и ЕКОЛОГИЧНИ КАТАСТРОФИ.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Световна черна хроника
Отбелязване на Деня на Независимостта
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: