Преразпределиха районните кметства и общинските комисии

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:54 / 13.11.2011
2370
Поредни преговори между плаващите групи в новия Общински съвет преразпределиха кметствата и общинските комисии във Варна.

Миналия мандат районните кметове бяха избирани от гласоподавателите, но сега ще бъдат резултат от политически пазарлъци. Два от районите ГЕРБ ще дадат на свои партньори, а останалите ще се ръководят от самите тях.

След последната среща между управляващите във Варна и коалиционните им партньори само няколко от спряганите преди седмица имена остават в сила.

Твърдо начело на район "Владиславово" ще бъде лидерът на Движение Нашият град Неделчо Михайлов, който ще заеме мястото на Добромир Джиков.

Другото кметство, което ГЕРБ отстъпват, е "Младост". Там също няма нови имена. Кмет на този район ще бъде адвокатът Христо Христов, втори в листата на Варна утре.

Очевидно стреснати от обществената реакция по отношение на "гербера" Славчо Славов, когото управляващите възнамеряваха да сложат начело на едно от най-апетитните кметства, в ГЕРБ вече са определили друг за кмет на "Одесос". Това е младият Георги Недев, 18-ти в листата на партията. Самият Славчо Славов, печално известен след театралните протести директор на ТМПЦ, няма да остане без отговорен пост. Той ще оглави комисията по образование в местния парламент.

Кмет на район "Приморски" най-вероятно ще бъде Петя Проданова, както писахме миналата седмица. Тя е началник на Бюрото по труда във Варна.

В Аспарухово районен кмет, според последните договорки, няма да бъде Иван Луков, а Йордан Николов от ГЕРБ. Негов заместник ще стане кръстникът на кмета - Радослав Коев, който тази година не успя да се добере до място в съвета, но очевидно няма да бъде изхвърлен от властта.

Що се отнася до общинските комисии, те също са плод на политически договорки и пазарлъци.

Комисиято по архитектура ще получат съветниците от "Нашият град", като неин председател ще бъде Таня Парушева, юрист по образование и изпълнителен директор на "Св. Св. Константин и Елена".

Костадин Костадинов от "Варна утре" ще оглави отделената комисия "Младежки дейности и спорт", макар че първоначалните планове бяха той да "вземе" образователната комисия, която обаче е отредена на Славчо Славов от ГЕРБ.

Снежана Донева, втора в листата на коалиция "Варна утре", ще поеме временната комисия за структурата на Общинския съвет. Синята коалиция ще получи Комисията по корупция - за юриста Николай Недков, и социалната комисия - за д-р Ивайло Митковски.

Комисията по здравеопазване ще бъде с председател проф. Анелия Клисарова от БСП.

Иван Луков от ГЕРБ, когото спрягаха за кмет на Аспарухово, поема комисията по "Транспорт".

Ради Радев, чиято формация "Свободен избор" - "Екогласност" първоначално влезе в мнозинството на десните, но после направи обща група с ДПС, получава председателския пост в комисията "Благоустройство и комунални дейности".

"Собственост и стопанство" ще бъде поверена на досегашната юристка на Община Варна и съветник от ГЕРБ Валентина Софрониева.

Комисията по култура най-вероятно ще бъде оглавена от директора на ТМПЦ Даниела Димова, също от ГЕРБ.

Няма друго име, освен това на Янко Станев от ДПС, което да се върти в публичното пространство като председател на една от най-важните комисии в Общинския съвет. Потвърждават се слуховете, че предложението за това е лично на кмета Кирил Йорданов, който настоявал пред новата си партия Станев да остане начело на "Бюджет и финанси". Очаква се ГЕРБ единодушно да подкрепят неговата кандидатура за председател на бюджетната комисия.

Всички въпросителни около тези и други имена ще отпаднат в сряда - на 16 ноември, когато се очаква всички номинации да бъдат обявени и одобрени на второто заседание на местния парламент.

До сряда обаче има още време - както за нови пазарлъци, така и за нови преразпределения на постове.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)

Още по темата (58):
14.12.2011 Две нови лица влизат в Общинския съвет
08.12.2011 Кметът на Аспарухово с нови заместници
07.12.2011 ГЕРБ – "Приморски" насрочи първото заседание на новия Обществен съвет за
района
30.11.2011 Председателка кара варненските съветници да гласуват "на сляпо“
30.11.2011 Общината става сергия за концесии
29.11.2011 Обсъждат изграждането на депо за рециклиране на строителни отпадъци край
Варна
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).