Пресечната точка на "Люляк" и "Роза" - букет от дупки, хлътнали шахти и разбита улична инфраструктура

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
11:20 / 04.12.2012
2096
Букет от дупки, хлътнали шахти и разбита улична инфраструктура - това е пресечната точка на улиците "Люляк" и "Роза" в Цветния квартал.

Само 50 метра наляво от кварталното кръстовище "Люляк" улицата става трудно проходима. "Не улица, а гофрирана ламарина. Е, това е "Люляк". Нулев общински контрол на качеството", възмущава се 45-годишният Стоимен Иванов от Варна и показва дълбоките траншеи, които насичат кварталната улица.

Изкопите са правени от строителни фирми, за да свържат новопостроените кооперации с уличната инфраструктура. Живеещите в района са възмутени от общинския контрол върху качеството на запълване и възстановяване на траншеите. Очевидно са използвани нискокачествени материали и труд, защото всички прокопавания в района са хлътнали или изронени, а полаганият преди повече от 30 години асфалт си стои. Според общинската Наредба за условията и реда за прокопаване контролът по изпълнението се организира от кмета и упълномощените от него лица. Завършване на възстановителните работи се установява с констативен протокол от общинската техническа служба.

Заради възстановителни работи със спорно качество, парафирани от общината, живеещите в района имат трудности при преминаване на траншеите с колите си. Майките с деца са в още по-неизгодна позиция - заобикалят траншеите, газейки в калта.

"Състоянието на ул. "Люляк" е плачевно, особено от двете страни на ул. "Роза", и най-вече лявата част, където в участък от 50- 60 метра има 6 големи дупки. На ъгъла на двете улици има магазин и винаги има паркирани автомобили. Влизането и излизането от "Люляк" е кошмарна ситуация", описва в писмо  Михаил Михайлов, домоуправител на "Люляк" 16.

Източник: в. Народно дело


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).