Престъпленията на малолетните варненци най-често кражби и хулиганство

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:11 / 12.05.2009
424
Кражбите, бягството от къщи и хулиганството са най-честите противообществени прояви сред малолетните и непълнолетните във Варна. Това стана ясно след края на откритите дни на местните комисии за борба срещу тях. 2 500 ученици, 200 учители и близо 500 родители са били обхванати в инициативата, която се провежда за трета поредна година в Община Варна. Фактът, че броят на родителите е нараснал над четири пъти в сравнение с миналата година показва, че вече и семейството има сериозно отношение към проблема, свързан с агресивното поведение сред децата, отчете председателят на общинската комисия доц.Христо Бозов. През миналата година са били разгледани 149 възпитателни дела, 285 са наложените възпитателни мерки на лица до 14 - годишна възраст.

В началото на юни в първо основно училище във Варна се очаква да стартира програма за ранна превенция на агресивното поведение сред деца от първи до четвърти клас. Ще бъдат обхванати учителите, децата и техните родители. Психологът доц. Иванка Бончева ще се включи в обучението на 15 учители, които преподават в първи и втори клас, за да се справят с предизвикателството - агресивно поведение.

Източник: радио Варна


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).