Превозвач ще бута незаконните строежи на Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:17 / 25.01.2012
770
Транспортната фирма "М Гея транс" ще премахва незаконните строежи, огради, гаражи, второстепенни и временни постройки на територията на община Варна през следващите три години. Това става ясно от сключения преди броени дни договор, обявен на сайта на Агенцията за обществени поръчки.

Финансовата рамка, при която е подписан контрактът, е 1,2 млн. лв. за целия му срок на действие. Освен незаконните сгради предпочетеното дружество ще трябва да се справя и с имотите, собствениците на които не ги поддържат в добро функционално състояние и те са опасни и рушащи се. Освен да ликвидира фирмата, която се занимава с автомобилен товарен транспорт, ще извозва и строителните отпадъци от незаконните и опасни градежи.

От обявлението за обществената поръчка става ясно, че се изисква спечелилият да притежава три крана с телескопична стрела, фадроми, бордови автомобили и къртачи. Много е вероятно спечелилият поръчката да се сблъска скоро с доста сложна и обемна задача като заличаване на голяма част от незаконните постройки в "Максуда".

Премахването на всеки незаконен обект става за сметка на нарушителя, показва справка в нормативната уредба. В случай, че собственикът не премахне доброволно опасния обект, с това се заема общината. След това обаче администрацията ще си търси всеки похарчен лев от собственика и той рискува неспазването на предписанията да му излезе доста солено.

Източник: в. Народно дело

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).