Превръщат дерето на "Максуда" в булевард

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:21 / 05.03.2009
1087
Новият пробив на бул. Левски ще мине през кв. "Максуда", заяви в ефира на Дарик Варна тази сутрин Борислав Гуцанов, председател на Общинския съвет. Дерето, което в момента е сметище, ще бъде превърнато в булевард. Проектът ще се реализира през следващите години, обясни Гуцанов и добави, че за него е необходима и финансовата помощ на държавата.

Първата копка на новия контейнерен терминал във Варна ще бъде през втората половина на тази година, а изграждането ще приключи в края на 2013-та или началото на 2014 година. През април Общинският съвет ще обяви конкурс за избор на архитекти, които да проектират бъдещата атракционна зона. Мащабният проект няма да бъде повлиян от световната финансова криза и дори ще й противодейства като даде работа на строителни фирми, заплашени от фалит, обясни Гуцанов.

Бюджетът на Варна за тази година ще бъде между 185 и 200 милиона лева, съобщи още председателят на Общинския съвет. На него не бива да се гледа само като на абсолютна стойност, а като изпълнение на Програмата за развитие на града 2007 - 20013-та година, коментира той и увери, че строителството на училища, детски градини и площадки няма да спре.

До края на годината ще бъдат родени първите бебета по общинската програма "ин витро", добави Борислав Гуцанов. Тя вече действа успешно в морската столица. Двойките, които се подлагат на процедурата, нямат ограничения в броя на опитите, стига да отговарят на определени медицински условия. Програмата ще продължи и през следващите години, обеща градският лидер на БСП. В следващия бюджет също ще има включени средства за процедурата. Освен че помогна на бездетни двойки да станат родители, Варна се превърна в катализатор на проблема в национален план, заяви Гуцанов.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).