Превръщат химиците в електротехници

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:14 / 20.01.2011
1286
Има прецедент, тясно обвързан с качеството и подготовката на морските кадри, излизащи от Варненска Морска Гимназия "Свети Николай Чудотворец".

Ученици от учебното заведение смятат за нескопосано и некачествено воденето и преподаването по една от основните дисциплини - Електротехника и електроника.

В основата на недоволството им, бъдещите корабоводители, посочват и назовават само един единствен преподавател - инж. Маричка Гьондерова. По думите им, тя, винаги закъснява за началото на часовете и използва "военни" методи на преподаване, но най-важно допуска грешки и не разбира материята, която преподава.

Маричка Гьондерова е инженер химик, но въпреки това преподава по Електротехника и електроника, възниква въпроса, как е възможно това, и веднага се появява извода, че сигналите за неразбиране на материята са основателни.

В днешни дни електротехниката и електрониката се развиват с главоломни темпове, едно не е ясно, как този преподавател съумява да следи тенденциите и кой е допуснал безумието - химик да преподава по електротехника.

Задълбаването в проблема доведе до още такива разкрития, които ясно могат да се впишат в графа - неразбиране на материята.

Преподаватели с 20 и повече годишен опит по определена дисциплина, са оставени на резервната скамейка, за сметка на "някога учили" определена дисциплина даскали.

Акцията за пренареждане в училището започва още през ноември, по средата на учебния срок. Пълен хаос, цари в гимназията, следствие това пренареждане.

Скандалното в случая е, че над преподавателя Маричка Гьондерова, има сериозен чадър - директно от РИО - Варна.

Невероятно решение на г-жа Йорданка Атанасова - шефката на РИО Варна, доказва предходната теза, тя еднолично отхвърля приетият през септември образец списък 1 (утвърден веднъж от РИО). По този списък, липсва инж. Маричка Гьондерова. Чадърът е разпънат и от втора ръка - Диана Христова, която е старши експерт по прифесионално образование и е въпрос на проверка да се докаже, че тя е в дъното на това пренареждане.

Атанасова, своевременно препрати към Христова, разбираме го като прехвърляне отговорността, при евентуално отговаряне на въпросите. 

Още по-лошо е, че в сагата са въвлечени и преподаватели, които нямат същия чадър и изобщо намиращи се настрани от проблема и работещи коректно и нормално. Проверка установи, че други две преподавателки са били задължени да преподават по дисциплини различни от основните им.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).