Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
През новия сезон 33 плажа ще бъдат охраняеми във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 16:52 / 29.05.2010Коментари (1)1060
© Varna24.bg
Кметът на Варна Кирил Йорданов определи със заповед 33 подходящи за къпане и плуване водни площи. Това са морските плажове "Панорама", "Златни пясъци", "Ривиера", "Чайка-север", "Чайка-централен", "Чайка-юг", "Кабакум-север", "Кабакум-север 2", "Кабакум-централен", "Кабакум-централен 2", "Кабакум-юг", "Кабакум-Бисер", "Кабакум-Русалка", "Слънчев ден", "Сахара I", "Св. св. Константин и Елена-север", "Сахара II", " Голям плаж - Св. св.Константин и Елена", "Св. св.Константин и Елена - минерален басейн-север", "Св. св. Константин и Елена - минерален бесейн -юг", "Малък плаж - Св.св. Константин и Елена", "Св. Илия", "Св. св. Константин и Елена-юг", "Буните", "Буните ІІ", "Офицерски", "Рибарски", "Варна-централен", "Варна-централен юг", "Аспарухово", "Фичоза", "Хижа Черноморец", "Паша дере".

Те трябва да са обезопасени максимално за сезона от концесионерите и наемателите, се посочва още в заповедта. Същото се отнася и за строящите се и новоразкриващи се там обекти. Всички останали водни площи на територията на община Варна с изключение на откритите и закритите басейни подлежат на минимално и средно обезопасяване. Къпането и плуването там са забранени. Готовността на плажовете ще се проверява от междуведомствена комисия, в която участват представители на община Варна, РИОКОЗ и областния съвет на БЧК. Това ще става в периода 1 юни - 30 септември. Комисията ще работи, след като концесионерите и наемателите на плажове подадат заявление до кмета на общината и представят документ за платена такса. Крайният срок е 12 юни. Тази дата бе избрана на събрание на концесионерите, каза д-р Красимир Тунчев, председател на междуведомствената комисия.

Стопани, които забавят умишлено разкриването на морския плаж, въпреки наличието на посетители, носят отговорност по чл. 32 от Закона за административните нарушения и наказания. Заповедта забранява категорично ползването на джетове, моторници, гондоли, канута, банани и други в зоната на спасяване на максимално охраняемите плажове. За развлекателните съоръжения трябва да се обособят водни бази, където няма къпещи се. През това лято очакваме по-добро обезопасяване на плажовете, прогнозира Лавренти Силов, специалист по водно спасяване към БЧК - Варна. Концесионерите на по-големите ивици са наели вече хора и оборудване, проблемът е, че закъсняват с откриването. Най-зле се очаква да бъде положението на Кабакум. 2 ивици там пак ще останат неохраняеми въпреки голямата посещаемост през лятото. На този етап междуведомствената комисия не се е събрала, което означава, че през първите дни на юни няма да се разкрие нито един плаж, каза още Силов. Досега имаме само няколко заявки за откриването на басейни, уточни д-р Тунчев.

Източник: в. "Черно море"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Горд член на "Глас народен", начело със Светльо Хиподилски! Бивши комунисти няма! Б(*П, ГЕйРБ, ДуПеСе и Атака - в Батака! Време е за промяна!
на 29.05.2010 г.
+1
 
 
Брей, спасители на Паша дере! Браво бе!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (459) 14%
Добре, но можеше и по-добре (440) 14%
Не се справи (620) 19%
Пълна трагедия (1722) 53%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: