При евентуално обгазяване общината няма достатъчно противогази за децата и пенсионерите

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
12:31 / 18.04.2013
1994
При тежка химическа авария и мащабно обгазяване Община Варна може да осигури противогази на 60% от пенсионерите, децата и безработните. Грижа на работодателите е да осигурят лични предпазни средства на своите служители в случай на бедствие. Местната администрация поддържа резерв от противогази, които са морално остарели, но са в изправност. Това стана ясно от думите на шефа на общинската дирекция "Гражданска защита" Купен Пашов, предаде Дарик.

30 души ще преминат курсове за участие в ликвидиране на последствията при пожари и извънредни ситуации. Обучението и закупуването на екипировката им се финансира от държавния и местния бюджет. Половината от доброволците са бивши пожарникари, а сред тях има и две дами. Издържалите успешно изпитите ще сключат безсрочни договори с Община Варна, като ще получават заплащане при използването им в акции.

Още този туристически сезон доброволците могат да бъдат използвани в различни дейности, съобщи кметът на града доц. Христо Бозов. Пожарна команда, разположена в местността "Ален мак", ще дава дежурства и ще реагира при пожари в курортните комплекси, а формированието ще се включва и в ликвидиране на последствията след катастрофи. Доброволците ще бъдат снабдени със зимна и лятна екипировка. Те ще действат след кметски заповеди.

Временният градоначалник доц. Бозов благодари на включилите се в обучението, тъй като за тяхното решение се искало сърце и воля. "Правите жест с цялата си душа, в определени моменти някой от вас може да рискува живота си", каза още кметът на Варна.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).