Приемането на ОУП на Варна се оказа предизборен блъф

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
11:43 / 28.10.2011
3210
Твърденията на представители на ГЕРБ и кандидата на партията Кирил Йорданов, че още преди края на изборите предстои Общият устройствен план на Варна да бъде приет, се оказаха предизборен блъф. Предположението, което направиха специалисти още преди седмица, беше потвърдено от резултатите от проведено в сряда заседание на националния експертен съвет към Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

На него наистина е разглеждан варненският ОУП, но не окончателният, а предварителният му вариант, приет още през лятото на 2008-а. Ръководителят на екипа, изготвил плана, проф. арх. Иван Никифоров обясни, че става въпрос за експертна оценка на корекциите, внесени по искане на граждани след проведените година по-късно обществени обсъждания.

"Бяха взети важни решения, от които съм доволен, защото ни развързват ръцете да направим корекции на неща, които като автори не харесвахме в плана. Това, естествено, ще отнеме време, а и предстои планът отново да се гледа от националния експертен съвет към МРРБ. До окончателното приемане на Общия устройствен план на Варна ще мине още много време", каза проф. Никифоров.

От пресцентъра на МРРБ също потвърдиха, че варненският ОУП е бил в дневния ред на заседанието на експертния съвет. Тъй като обсъжданията по него са в още твърде ранен етап, членовете на специализирания орган на този етап все още не искат да коментират документа, допълниха от службата за връзки с обществеността и медиите на министерството.

Източник: в. Народно дело

Виж коментарите (4)

Още по темата (228):
20.01.2013 Хората от Евксиноград излязоха на протест заради високите данъци
03.12.2012 Възлагат изработката на 5 подробни устройствени плана във Варна
18.10.2012 Грандиозни проекти за пешеходните зони на Варна
17.10.2012 Близо 400 000 лв. дължи общината на авторския колектив на ОУП на Варна
19.09.2012 Утвърдиха трите основни зони за градско възстановяване и развитие на Варна
19.09.2012 Обсъждат трите зони за развитие на Варна
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).