"Приморски" буреняса в тромави процедури

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:34 / 28.03.2011
792
Процедурата за избор на озеленител на район "Приморски" потъна в дълбоки бурени. Повече от година след като беше обявена обществената поръчка за поддържане на зеленото в района и бяха избрани изпълнителите, преписката отново е върната от Комисията за защита на конкуренцията за преразглеждане. Този път от Върховния административен съд, заради допуснати нарушения от антимонополния орган. Така обаче повече от година най-големият район в страната остава без фирма, която да поддържа зелените му площи. Заради липсата на озеленители през 2010 г. валяха сигнали за засечени змии и плъзнали кърлежи дори по балконите на първите етажи от жилищните кооперации. За да се справят поне донякъде с проблема, от районното кметство със свои средства закупиха моторни косачки. Служители на администрацията пък бяха впрегнати освен всичко друго да подрежат и тревата по централните артерии и детските площадки в "Приморски". Както изглежда и тази година ще се наложи те да грабнат косите и да спасяват жителите на района от треволяците, кърлежите и змиите. Според излязлото преди броени дни решение на КЗК общината трябва отново да преразгледа класирането на участниците. След като бъде направено това, ще има нова възможност за обжалвания, които чисто теоретично могат да отнемат също около година, коментират запознати.

Този път от антимонополния орган като проблем е отчетен странният начин на провеждане на комисиите за избор на изпълнител на обществената поръчка в тази й част. На база колебанията на един от членовете й - шефът на дирекция "Инженерна инфраструктура" в общината инж. Стоян Димитров, е неоснователно поискана писмена защита за цените на фирмата с най-ниски оферти. Той се аргументирал с това, че някои от предложените стойности на услуги са с 30 на сто по-ниски. По закон обаче това важи не за отделните компоненти, а за общата дадена цена.

Източник: "Позвънете: ВестникЪт"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).