"Приморски" е районът с най-много приходи, следван от "Одесос"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:32 / 14.09.2012
704
Тазгодишният общински бюджет на Варна се увеличава с около 2,5 млн.лв. Това става ясно от информацията за изпълнение на общински бюджет '2012, представена на заседание на комисията "Финанси и бюджет" към местния парламент, предаде Дарик.

Според приетия през февруари общински бюджет, тази година Варна разполага с почти 187 млн. лева, актуализирани служебно на близо 189,5 млн. с писма от финансовото министерство за промяна на взаимоотношенията между община Варна и републиканския бюджет към края на юни.

През полугодието с 20 % са намалели постъпленията от данък при придобиване на имущество, спрямо първата половина на 2011 г. С 3 на сто по-малко пък са приходите от имуществени и други данъци. В същото време със 163 % са се увеличили приходите от продажба на общинска собственост (близо 4 млн.лв. тази година). Четири на сто ръст бележат приходите от продажба на стоки и услуги, наеми, такси, концесии и др. С 3 на сто повече са и постъпленията от от данък върху недвижимите имоти, сочат изводите за приходната част.

В разходната част се забелязва намаление от 6 % в разходите за издръжка, в резултат на предприетите мерки за контрол на разходите. През първата половина на тази година е осигурено финансиране на всички дейности по бюджета, както и ритмично и без закъснение изплащане на заплати и осигуровки.

"Приморски" е на първо място сред районите по приходи с над 923 хиляди лв. Втори е "Одесос" (близо 752 хиляди лв.), а трети - "Младост" (близо 587 хиляди лв.). По райони най-много са се увеличили постъпленията от такса за притежаване на куче(71%) и от наем на нежилищни имоти(18%).

През първото полугодие на годината в процес на реализация са 15 проекта на обща стойност над 117 млн.лв. с най-голям принос за тази цифра са трите проекта по Оперативна програма "Околна среда" за общо 98,7 млн. лв. По Оперативна програма "регионално развитие" пък се реализират 5 проекта за общо 12,5 млн.лв.

На днешното си заседание финансовата комисия актуализира списъка на второстепенните разпоредители с бюджетни кредити по общинския бюджет. Списъкът включва 142-ма разпоредители. Сред тях са всички районни кметства, кметствата към 5-те села в състава на общината, училищата, детските градини и ясли, общинските предприятия, няколко общински дирекции, библиотеката, галерии, Дом за стари хора "Гергана", Дом "Надежда", Домашния социален патронаж, Регионалният исторически музей и др.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Историята на двореца в Балчик - любимото място на кралица Мария Е...
С три вида наркотици хванаха 39-годишен мъж да шофира из улиците ...
Проливни дъждове заливат Варна след броени часове
Фестивалът "Рицари в музея" във Варна приключва днес
Няколко сгради във Варна ще светнат в зелено на Европейския ден н...
Кметът на Варна: Знам, че това ще създаде известно неудобство и н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).