Прислужници помагат на 50 пенсионера и инвалида

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:29 / 22.08.2008
815
50 пенсионери и инвалиди могат да се възползват от домашна помощница или социален асистент в рамките на следващите 10 месеца по проекта "Грижи в семейна среда" на СК „Къмпани" ООД. Стойността му е 76 000 лв., осигурени от Европейския социален фонд. Целта е да се подобри качеството на живот на самотните и болните, като им се осигури помощ при решаване на битовите проблеми, като домакинска работа, ходене по институции или просто компания за разходка. Услугата ще предоставят 7 социални асистенти и 12 прислужници, които ще бъдат наети по проекта срещу минимална заплата.

Желаещите да се възползват от услугата трябва да кандидатстват по документи, които се депозират в офиса на „Къмпани" на ул. „Ангел Кънчев" 20. Те трябва да носят заявление, декларация за доход, копие от лична карта и рецептурна книжка, решение на ТЕЛК. След като бъдат одобрени, клиентите имат право да решават по колко часа дневно ще ангажират работниците. За хората, които имат месечен доход до 55 лв., услугата е безплатна. Тези, които взимат до 110 лв., ще плащат по 17 ст. на час. Най-скъпо ще плащат тези, чиито доход е над 330 лв. - по 1,70 лв. на час.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).