Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Присъда за документни измамници във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 14:27 / 03.10.2012Коментари (0)795
© Varna24.bg
Дело за документна измама в големи размери приключи с присъда на първа инстанция за 35-годишната З. Ангелова и 39-годишният Д. Димитров. След 15 открити съдебни заседания, множество експертизи и разпити на свидетели и вещи лица, Районен съд - Варна наложи на всеки от двамата подсъдими наказания от 2 години лишаване от свобода, отложени с 5 години изпитателен срок.

Наказателното дело бе внесено за разглеждане в съда преди около 3 години по обвинение спрямо двамата подсъдими, че в периода от 20.12.2002 г. до 27.05.2003 г., в условията на продължавано престъпление, в съучастие като съизвършители, чрез използване на неистински документи - договори за лизинг с "Ти Би Ай кредит" получили без правно основание чуждо движимо имущество, с намерение да го присвоят, на обща стойност 89 791 лева. Механизмът на деянието, според внесения обвинителен акт по делото, бил следният:

Подсъдимата Ангелова започнала работа като кредитен инспектор към фирма, която извършвала проверки на потенциални клиенти, желаещи да купят стока на лизинг от определени магазини.Те не вземала заплата, а получавала по 4 лв. за всяка извършена проверка на клиент. След това инспекторката давала или не разрешение за сключване на договор. На базата на решението съответният търговец сключвал договор със лизингополучателя, като стойността на отделните стоки небанковата финансова институция изплащала на търговеца веднага. Ангелова и Димитров в съучастие подготвили множество договори от негово име и от името на други лица, вземали стоки от магазините, като подсъдимия ги товарел в микробус и ги откарвал по предназначение към "хотелите, които строяли". Чуждото имущество, което двамата подсъдими получили по този начин било предимно черна и бяла техника - телевизори, видео и музикални уредби, хладилници и др. Впоследствие за измамните действия сигнализирал варненски търговец, който разпознал част от стоката си, оставена за продажба в заложна къща.

Районният съд призна за виновни двамата подсъдими само по отношение на деянията, извършени в съучастие в периода от 29 април до 9 май 2003 година и само за полученото без правно основание чуждо имущество на обща стойност 29 361 лв. Съдът оправда и двамата в останалите повдигнати обвинения - по-дългия период на продължавано престъпление и по-големия размер на полученото без основание движимо имущество.

Ангелова и Димитров бяха осъдени да заплатят солидарно на дружество "Ти Би Ай" уважения граждански иск, държавната такса върху него и всички направени по делото разноски.

По отношение на двамата подсъдими съдът потвърди наложената им мярка за неотклонение "подписка". Съдебният акт подлежи на обжалване в 15-дневен срок.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Проблеми с боклука във Варна
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Избор на български еврокомисар
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: