Приватизират общинските здравни заведения

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
19:05 / 27.05.2010
532
Специална сесия, посветена на здравеопазването, може да проведе тази есен местният парламент във Варна. Предложението бе подхвърлено от зам.-кмета доц. д-р Христо Бозов по време на заседание на постоянната комисия по здравеопазване. Съветниците по принцип приеха идеята и коментираха, че септември или октомври би било подходящото време за такава сесия.

За пореден път бе повдигнат и въпросът с приватизацията на общинските здравни заведения, сред които и 6-те диагностично-консултативни центрове (бившите поликлиники), които са в преразход за общината. Темата за стопанисването и дейността им пък предстои да бъде подробно разгледана на следващо заседание, което ще бъде съвместно с комисията по собственост и стопанство.

Проблемите във варненското здравеопазване, разбира се, не се изчерпват само с шестте ДКЦ-та. От заседанието стана ясно, че все по-остър става проблемът с напускащите специалисти. Например Окръжна болница на практика останала без детска хирургия и специалисти по лицево-челюстна хирургия. Кардинални въпроси на здравеопазването в града не са решени, коментира доц. д-р Константин Трошев от ГЕРБ.

Източник: Днес +


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).