Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Приятелката на младежа, хвърлил се от моста, го умолявала да не скача
Автор: Екип Varna24.bg 11:28 / 03.10.2012Коментари (0)958
©
Братът на момчето от Смолян, което се хвърли от Аспаруховия мост, заедно с родителите си и приятелката на изчезналия обикалят безспирно бреговете на плавателния канал с надеждата, че ще открият тялото му.

"Никой от близките и роднините ни в Смолян и чужбина не е наясно какво се е случило и много ще се разстроят, ако разберат. Затова ви моля да не пишете никакви имена" - с тази уговорка започва разказът за злополучната автомобилна разходка на младежа и приятелката му из нощна Варна.

"Водата беше в сърцето му, а Варна беше неговият град мечта, въпреки че е работил в Германия и Финландия", споделя братът на изчезналия. Момчето тренирало плуване още от ранните си ученически години. Имал е опит с екстремните скокове във вода. Родителите му го карали да става воден спасител, но той отказвал с обяснението, че ако попадне в ситуация, в която не може да помогне на някого, ще му тежи на съвестта цял живот.

"В събота срещу неделя е пил една водка и една мента, което не означава, че е бил пиян", уточнява братът на изчезналото момче и допълва, че младежът е нямал проблеми с приятелката си. С нея били заедно вече осем години. В злополучната нощ двамата излезли на разходка с колата. По средата на моста момчето помолило половинката си да спре. След това й разкрил намерението си да скочи и да доплува до брега. "В продължение на един час тя се е мъчила да го убеди да скочи на следващия ден с бънджи, но той й отговорил, че с бънджи всеки може", разказа роднината на изчезналия. След като осъзнала, че не е в състояние да вразуми приятеля си, девойката изявила желание да скочи заедно с него. Той обаче я спрял, защото не можела да плува. "Той никога не е страдал от липса на кураж, но в случая е поел непремерен риск", категоричен е братът на младежа.

В ранните часове в неделя течението на водата е било в посока към морето, но според рибари има шанс тялото на младежа да бъде открито в акваторията на плавателния канал, ако водолазите концентрират усилията си около бреговата част. Според специалисти да скочиш във водата от 52 метра е равносилно на това да се хвърлиш върху бетонна площадка заради високата плътност на водната повърхност. Шансове за оцеляване в подобни ситуации има само ако тялото падне с краката надолу. Рибари, ловуващи под моста, свидетелстват, че мъж от Галата редовно скачал срещу залог за пари от най-високата точка на Аспаруховия мост.

Източник: в. Народно дело









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Проблеми с боклука във Варна
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Избор на български еврокомисар
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: