Приятелката на младежа, хвърлил се от моста, го умолявала да не скача

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:28 / 03.10.2012
962
Братът на момчето от Смолян, което се хвърли от Аспаруховия мост, заедно с родителите си и приятелката на изчезналия обикалят безспирно бреговете на плавателния канал с надеждата, че ще открият тялото му.

"Никой от близките и роднините ни в Смолян и чужбина не е наясно какво се е случило и много ще се разстроят, ако разберат. Затова ви моля да не пишете никакви имена" - с тази уговорка започва разказът за злополучната автомобилна разходка на младежа и приятелката му из нощна Варна.

"Водата беше в сърцето му, а Варна беше неговият град мечта, въпреки че е работил в Германия и Финландия", споделя братът на изчезналия. Момчето тренирало плуване още от ранните си ученически години. Имал е опит с екстремните скокове във вода. Родителите му го карали да става воден спасител, но той отказвал с обяснението, че ако попадне в ситуация, в която не може да помогне на някого, ще му тежи на съвестта цял живот.

"В събота срещу неделя е пил една водка и една мента, което не означава, че е бил пиян", уточнява братът на изчезналото момче и допълва, че младежът е нямал проблеми с приятелката си. С нея били заедно вече осем години. В злополучната нощ двамата излезли на разходка с колата. По средата на моста момчето помолило половинката си да спре. След това й разкрил намерението си да скочи и да доплува до брега. "В продължение на един час тя се е мъчила да го убеди да скочи на следващия ден с бънджи, но той й отговорил, че с бънджи всеки може", разказа роднината на изчезналия. След като осъзнала, че не е в състояние да вразуми приятеля си, девойката изявила желание да скочи заедно с него. Той обаче я спрял, защото не можела да плува. "Той никога не е страдал от липса на кураж, но в случая е поел непремерен риск", категоричен е братът на младежа.

В ранните часове в неделя течението на водата е било в посока към морето, но според рибари има шанс тялото на младежа да бъде открито в акваторията на плавателния канал, ако водолазите концентрират усилията си около бреговата част. Според специалисти да скочиш във водата от 52 метра е равносилно на това да се хвърлиш върху бетонна площадка заради високата плътност на водната повърхност. Шансове за оцеляване в подобни ситуации има само ако тялото падне с краката надолу. Рибари, ловуващи под моста, свидетелстват, че мъж от Галата редовно скачал срещу залог за пари от най-високата точка на Аспаруховия мост.

Източник: в. Народно дело


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).