Пробация за 22-годишен, счупил носа на мъж в "Младост"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
15:26 / 11.10.2012
794
За причинена средна телесна повреда и унищожаване на чужда движима вещ, Районният съд във Варна осъди на 3 години пробация 22-годишен младеж.

Инцидентът е възникнал сутринта на 5 юни 2011 г. пред жилищен блок в кв."Младост". Пострадалият 49-годишен мъж излязъл на паркинга пред входа и видял автомобила си "запушен" от друга кола. След като няколко пъти периодично излизал да проверява дали е преместен чуждия автомобил, мъжът решил да използва лебедка, за да измести малко чуждото МПС, така че да може да изкара собствената си кола. Той вързал лебедката за близко дърво, а другия край на въжето закачил за куката за теглене на чуждия автомобил. Тогава от друг вход на същия блок излязъл подсъдимият В.Андонов, който виждайки закачената за въжето кола на приятелката си започнал заплашително да крещи. 49-годишният мъж уверил подсъдимия, че не желае конфликти, като веднага се заел да откачи лебедката, когато изненадващо получил силен удар с крак в областта на лицето. Пострадалият паднал на земята, а носените от него диоптрични очила се счупили. В резултат на нанесения удар пострадалият е получил счупване на носните кости с деформация на преградата, обусловило постоянно общо разстройство на здравето.

22-годишният В.Андонов има предходна съдимост. За всяко от деянията - причиняване на средна телесна повреда и унищожаване на чужда движима вещ (очила на стойност 160 лв.), на подсъдимия бяха наложени отделни наказания като съдът определи той да търпи най-тежкото от тях. Така, съгласно постигнато в съдебна зала споразумение, 22-годишният младеж ще трябва в продължение на 3 години да се среща с пробационни служители и да се регистрира по настоящ адрес при периодичност два пъти седмично. Пробационните мерки включват още полагането безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 100 часа годишно за период от 3 години. Съдебният акт е окончателен.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).