Пробация за 26-годишен, опитал да краде строителни инструменти

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:16 / 03.05.2011
902
По силата на одобрено споразумение, Районният съд във Варна наложи наказание "пробация" на 26-годишния Х. Димитров за опит за кражба на строителни инструменти.
Подсъдимият призна вината си в това, че на 22 юли миналата година направил опит да отнеме различни инструменти от база на трудово-производствена кооперация в Западна промишлена зона.

26-годишният Димитров работил без трудов договор към фирма, която била ангажирана с извършването на демонтажни дейности в базата на кооперацията. Той бил предупреден, че няма право да влиза в работилницата, където се съхранявали строителни инструменти. Въпреки забраната, като се възползвал от заетостта на останалите работници, подсъдимият с помощта на кирка успял да разбие вратата на работилницата и да отнеме електрожен, пистолети за горещ въздух, гаечни ключове и друга техника на обща стойност 614 лв. Чуждите вещи той пренесъл и заключил в багажника на автомобила си. Още същия следобед охранител забелязал разбитата врата, спуснал бариерата на изходно-пропускателния пункт на обекта и сигнализирал в полицията. При последвалата проверка Димитров предал чуждите инструменти.

26-годишният Димитров бе осъден на 8 месеца пробация при двете задължителни мерки, като трябва да положи и 200 часа безвъзмезден труд в полза на обществото за срок от 1 година. Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).