Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Проблем в дома за стари хора "Гергана": Месечните такси за ползване на услугата не са определяни правилно
©
Одитът на финансовата дейност на Комплекса за социални услуги за възрастни хора "Гергана" за 2023 г. е установил, че месечните такси за ползване на услугата не са били определяни правилно. Това става ясно от доклада на звеното за вътрешен одит в Община Варна, който беше предоставен на кмета Благомир Коцев по-рано този месец. Проверката е провеждана на два етапа, включително и по повод смяната на ръководството на комплекса.

Неподписани договори от главен счетоводител, неприложена система за контрол с "двоен подпис" и неактуализирани правила за прилагане на  финансовия контрол са част от констатациите на одиторите. Работните заплати и длъжностите на някои от служителите не са съобразени със стандартите за сектора на социалните услуги. Неправилно са класифицирани като ръководни длъжности такива, които нямат подобни функции. Констатирани са още нарушения при платени обезщетения при пенсиониране, се посочва в одитния доклад. В програмния продукт на комплекса, по който се изчисляват заплатите, изобщо не е залегнал модул с всички допълнителни възнаграждения с постоянен характер, пише още в доклада. 

За получените дарения в Дом "Гергана" само в три случая е спазен законовият ред. В останалите случаи няма документи на каква стойност са даренията, нито ред за тяхното остойностяване.

Одитът приключва с препоръки, които са със задължителен характер за  изпълнение от страна на ръководството на комплекса.

Одитите са част от задълженията на администрацията, а публикуването им е във връзка с осигуряване на прозрачност и информираност на гражданите. Проверките целят да се добие ясна картина за законосъобразността на разходите, системите за финансово управление и контрол, условията за труд в одитираните структури, заяви кметът Благомир Коцев. Той подчерта, че от ръководствата очаква действия по стриктно изпълнение на препоръките на одитите и прилагането на дисциплиниращи мерки.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Световна черна хроника
Бойни спортове
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парашутисти паднаха край Ботевград
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: