Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Проблемите със зрението на Дичев се задълбочавали в ареста
Автор: Екип Varna24.bg 16:53 / 04.02.2011Коментари (0)1670
© Impact Press Group
Емил Дичев, който бе задържан преди около 2 месеца в обвинения за вземане на подкуп, ще продължи да пребивава в ареста. Това реши Варненският окръжен съд.

Съдът остави в ареста Дичев въпреки изявлението на защитата, че искането за съдебномедицинска експертиза се бави с изпълнението. По думите на адвокат Иван Томов Дичев е с влошено здравословно състояние и най-вече проблемите с очите му се задълбочават. На дясното око той има 8 и половина диоптъра, а на лявото - 7 и половина. Това е доказано от прегледите, които са му извършени, каза Томов. По думите на Дичев в съда още на 28 януари е била изготвена съдебномедицинска експертиза, но тя така и не е представена до момента на компетентните органи.

"В края на януари бях на преглед в Очна клиника, където докторите бяха извадени от операционната, за да ми направят тройна експертиза. Пред мен написаха, че не мога да пребивавам на тъмно и влажно място, където няма достатъчно светлина. А сега тази медицинска експертиза я няма, вие си правете сметка защо е така", каза Дичев. На излизане от съда отстраненият кмет не пожела да дава никакви изявления. На въпрос на "Народно дело" дали смята, че в акцията му по задържане има политически момент, Дичев се усмихна и не отговори.
Окръжният съд отказа да приеме като доказателства рецептурна бланка и документ за проведения му преглед при офталмолог. "Съдът не притежава необходимите медицински познания, за да ги цени, и затова не ги прие, но указа на наблюдаващия прокурор да ускори незабавно изготвянето на заключението на назначената през декември м.г. съдебномедицинска експертиза с участието на очен специалист", заявиха от пресслужбата.

Община Белослав

Областният блокира тотално работата

Община Белослав остана без действащ кмет, което напълно блокира дейността й, съобщиха с прессъобщение от кметството. Причината за това е, че областният управител на Варненска област Данчо Симеонов оспорва пред административния съд решението на общинския съвет на Белослав, с което на 18 януари т.г. съветниците препотвърдиха свое решение от 7 януари за избиране на зам.-кмета Галина Тодорова за временно изпълняващ длъжността кмет на община Белослав. Данчо Симеонов връща за преразглеждане от ОбС и решенията от сесията, взети по предложения на Галина Тодорова.

В резултат на това, освен че се уронва престижът на общината, тя е принудена реално да спре работа. Това ще възпрепятства нормалното функциониране не само на общинска администрация и издръжката й, както и на всички звена към нея - детски и учебни заведения, домашен социален патронаж, детска млечна кухня, чистота и т.н.
Вероятността вечер улиците на населените места в общината да се окажат напълно тъмни е реална и ще върне общината в изходната позиция отпреди 10 години, когато настоящото ръководство пое управлението й. Не могат да се издават никакви административни актове и документи на гражданите. Блокирано е подписването на договори и решения за провеждане на обществени поръчки и заповеди, чието издаване е единствено в правомощията на кмета. Община Белослав ограничава дейността си единствено до писане на уведомителни писма. При така създалата се ситуация няма кой да внесе в общинския съвет проекта на бюджет 2011. От общината се извиняват на гражданите за хаоса.

Източник: в. "Народно дело"




Още по темата: общо новини по темата: 41
22.11.2011 »
20.06.2011 »
06.06.2011 »
04.06.2011 »
03.06.2011 »
03.06.2011 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Световна черна хроника
Новак Джокович идва в България
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: