Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Пробутват на съветници да узаконят гише за плащане на сметки
Автор: Екип Varna24.bg 15:22 / 27.04.2011Коментари (0)950
© Varna24.bg
Ново гише за плащане на местни данъци и такси, както и комунални услуги би трябвало да заработи на мястото на бившия туристически център на площад "Мусала". Това предвижда споразумение между община Варна и фирмата "Фаст пей Варна". Документът бе предложен днес за одобрение от съветниците от комисията по собственост и стопанство към ОбС. Още преди да получи "зелена светлина" от местния парламент обаче, гишето вече е факт и функционира. От общината се оправдаха, че е пуснато пробно.

Споразумението между общината и "Фаст пей Варна" предвижда в бившия туристически център да бъдат отворени две гишета. На първото варненци ще могат да плащат местни данъци и такси и комунални услуги - ток, вода, телефон и други. Второто гише ще извършва услуги на администрацията - подаване на декларации за имоти, за липса на задължения и други.

В споразумението е посочено, че общината ще предостави безвъзмездно помещението от 63 квадратни метра. Назначени ще бъдат и двама служители, като единият от тях ще бъде на половин щат към общината и на половин към фирмата. Администрацията ще поема и почти всички разходи и консумативи по функционирането на гишетата, като осигури компютър, принтер и интернет. Частната фирма също ще закупи единствено част от техниката.

Във "Фаст пей Варна", общината притежава 5% дялово участие, обясни шефът на дирекцията "Местни данъци" Венцислава Коева. По думите й, от 2007 година фирмата има сключен договор с общината и осигурява програмата за обслужване на налозите. При досегашната й дейност, тя е наемала павилиони, за които плаща наем, а според новия договор те ще й се дават безвъзмездно, обясни Коева. Тя посочи още, че общината не може сама да инкасира сметките за комунални дейности, заради което се налага използването на частно дружество.

Местните депутати обаче останаха недоволни от предложението на администрацията. Защо не се обяви конкурс за избор на подобен оператор, а дейността се дава в ръцете на една фирма, попита съветникът от ГЛАС Пламен Андреев. Според Стелиян Севастиянов от ДСБ се пренебрегва конкурсното начало. Съветникът от БСП Пламен Начков пък припомни, че с участие от 5% общината не може да влияе на решенията на дружеството. Местните депутати упрекнаха и кмета за неестетичния вид на центъра, който не се вписва сред сградите на площада.

След дебатите, съветниците решиха да върнат предложението на администрацията, а дейността за събиране на комунални услуги да се да се определи чрез конкурс.

Източник: Днес +









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофи в България
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: