Прочут 16-годишен испански китарист идва в НУИ "Д.Христов"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:27 / 13.12.2012
797
Бивши и настоящи ученици от
НУИ "Д.Христов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Той е едва на 16 години, когато един музикален критик го нарича "Магическите пръсти" и с това име е известен и днес. Той е Педро Наваро. Прочутият испански китарист успя да отдели време в твърде натоварения си график, за да успее да се срещне с колеги и ученици от Национално училище по изкуствата "Добри Христов" - Варна, преди концерта си на 13 декември под надслов "Магически пръсти - Испания в сърцето ми". Срещата е на 13 декември 2012 г., 16.00 ч. в Концертна зала на училището.

На 14 декември, с тържествен концерт от 18.00 ч. във ФКЦ, зала № 1 учители и ученици от НУИ "Д. Христов" - Варна ще отбележат 68 години от създаване на училището и 137 години от рождението на Добри Христов.

Национално училище по изкуствата "Добри Христов" - Варна е училище с дългогодишни традиции обучението на талантливи деца в областта на изкуствата.Основано е през 1944 г. с цел обучение в три специалности - пиано, цигулка и класическо пеене. През годините обхватът на изучаваните в училището специалности се разширява: през 1990 г. е открита специалност "Класически танц", а през 1992 г. - "Изобразително изкуство" с изучаване на живопис, графика, скулптура; 2002 г. - " Български народни инструменти" - с изучаване на кавал, гайда, гъдулка и тамбура, 2003 г. - "Народно пеене", 2008 г. - "Поп и джаз пеене", а от 2012 г. - "Дизайн" и "Рекламна графика".

Днес НУИ "Добри Христов" - Варна осъществява професионално обучение на ученици от І до ХІІ клас и подготвя професионални музиканти, балетисти и художници в 28 специалности, които чрез творческите си изяви у нас и зад граница утвърждават постиженията на българското изкуство и култура на концертния и балетен подиум, в престижни галерии.

На национални и международни конкурси само през миналата учебна година, учениците на Национално училище по изкуствата "Добри Христов" - Варна спечелиха общо 487 награди. Успешно защитиха два европейски проекта, организираха десетки културни събития.

Тази дейност потвърждава факта, че Национално училище по изкуствата "Добри Христов" - Варна успява блестящо да организира и обединява творческите усилия на учители и ученици при подготовката на младите таланти на България по пътя на тяхната национална и международна кариера.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).