Продължава подписката за обособяването на "Виница" като отделен район

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:27 / 07.11.2011
1415
Подписката за отделянето на варненския кв. "Виница" и прилежащите му селищни образувания в отделен район ще продължи. Това заяви председателят на Обществен съвет "Виница" Георги Козарев.

По неговите думи, част от жителите на крайния квартал и съседните вилни зони настояват за обособяването на самостоятелен административен район. Според вининчани, кварталът отговаря на законовите изисквания за да има собствени кмет и администрация. Като отделен район "Виница" би могла да се справи по-лесно с кварталните проблеми, да започне пълно обновяване на пътната инфраструктура, канализацията, строеж на детски площадки и спортни игрища, смята Георги Козарев.

Според него, около 25 000 са само регистрираните жители на "Виница" и съседните вилни зони - от местността "Добрева чешма" до Спорт палас. "Проблемите на всички селища в района - от Евксиноград до "Виница" са еднакви. Водил съм разговори с представители на различни политически сили. Повечето от тях поставят непосилни условия за референдум за отделяне на квартала в отделен район на Варна - искат не по малко от 10 -12 000 подписа, което е много трудно", подчерта Георги Козарев.

Във кв. "Виница" от повече от три месеца върви подписка за отделянето на квартала от район "Приморски". Козарев беше категоричен, че искането за местен референдум е подкрепено с подписите на почти 1 000 жители на квартала. "Заради изборите през октомври работата по беше в застой, но съвсем скоро ще се съберем за да обсъдим последващите стъпки", посочи още Георги Козарев.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)

Още по темата (3):
28.11.2011 Новият кмет на Приморски: Виница не може да се отдели административно
10.11.2011 Във "Виница" се надяват на добра воля от ОбС
27.09.2011 800 варненци искат "Виница" да стане район
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).