Продължава приемът на молби за енергийно подпомагане във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:00 / 07.08.2013
1052
Приемът на молби-декларации за отпускане на целева помощ за отопление продължава до 31 октомври т.г., съобщи д-р Силвия Наумова от дирекция "Социално подпомагане" във Варна. В документите задължително се заявява видът на ползваното гориво - топлоенергия, електроенергия, твърдо гориво или природен газ. Молбите, които са по образец, се подават в дирекция "Социално подпомагане" по постоянния си адрес.

При определяне на правото на целева помощ за отопление се взема предвид средномесечния доход на хората и семействата за предходните 6 месеца преди подаване на молбата. За да бъде отпусната помощ за отопление, доходът не трябва да надвишава диференцирания минимален доход за отопление, който се определя съгласно наредбата за условията и реда за отпускане на целева помощ, съобразно възрастта, семейното положение и здравословното състояние на лицето. Освен изискването за доход хората и семействата трябва да отговарят и на всички условия по чл. 10 и 11 от правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане. За настоящия сезон диференцираният минимален доход за отопление бе увеличен с 15 лв. за всички 16 групи от хора в неравностойно положение.

Целевата помощ за отопление се отпуска за период от 5 месеца и се изплаща на два транша - за ноември и декември 2013 г. не по-късно от края на месеца, следващ този на издаване на заповедта, с която е отпусната помощта; до 31 януари 2014 г. - за януари, февруари и март. Тя се предоставя в пари чрез превеждане на сумите на съответното топлофикационно дружество или на търговец на твърдо гориво, в зависимост от вида на ползваното отопление.

До приемането на нов размер на помощта в зависимост от цената на електроенергията за битов потребител в началото на отоплителния сезон (1 ноември 2013 г.) целевата помощ за отопление ще бъде в размер 65,72 лв. месечно. След приемането на новия размер на помощта ще се издават изменителни заповеди, а изравняването на отпуснатите суми ще става при осигуряването на втория транш на помощта, съобщиха от Агенцията за социално подпомагане.

Източник: в. "Черно море"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).