Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Продължава приемът на молби за енергийно подпомагане във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 11:00 / 07.08.2013Коментари (0)1052
Приемът на молби-декларации за отпускане на целева помощ за отопление продължава до 31 октомври т.г., съобщи д-р Силвия Наумова от дирекция "Социално подпомагане" във Варна. В документите задължително се заявява видът на ползваното гориво - топлоенергия, електроенергия, твърдо гориво или природен газ. Молбите, които са по образец, се подават в дирекция "Социално подпомагане" по постоянния си адрес.

При определяне на правото на целева помощ за отопление се взема предвид средномесечния доход на хората и семействата за предходните 6 месеца преди подаване на молбата. За да бъде отпусната помощ за отопление, доходът не трябва да надвишава диференцирания минимален доход за отопление, който се определя съгласно наредбата за условията и реда за отпускане на целева помощ, съобразно възрастта, семейното положение и здравословното състояние на лицето. Освен изискването за доход хората и семействата трябва да отговарят и на всички условия по чл. 10 и 11 от правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане. За настоящия сезон диференцираният минимален доход за отопление бе увеличен с 15 лв. за всички 16 групи от хора в неравностойно положение.

Целевата помощ за отопление се отпуска за период от 5 месеца и се изплаща на два транша - за ноември и декември 2013 г. не по-късно от края на месеца, следващ този на издаване на заповедта, с която е отпусната помощта; до 31 януари 2014 г. - за януари, февруари и март. Тя се предоставя в пари чрез превеждане на сумите на съответното топлофикационно дружество или на търговец на твърдо гориво, в зависимост от вида на ползваното отопление.

До приемането на нов размер на помощта в зависимост от цената на електроенергията за битов потребител в началото на отоплителния сезон (1 ноември 2013 г.) целевата помощ за отопление ще бъде в размер 65,72 лв. месечно. След приемането на новия размер на помощта ще се издават изменителни заповеди, а изравняването на отпуснатите суми ще става при осигуряването на втория транш на помощта, съобщиха от Агенцията за социално подпомагане.

Източник: в. "Черно море"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Отношенията София-Скопие
Ремонти във Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: