Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Продължиха престоя в ареста на варненец, задържан миналата година с 63 грама кокаин
Автор: Екип Varna24.bg 12:34 / 24.03.2009Коментари (0)663
© Varna24.bg
Задържаният преди 4 месеца с голямо количество кокаин, амфетамини и марихуана Петър К. ще продължи да пребивава в ареста, след като днес състав на Варненския апелативен отмени определение на ВОС от миналата седмица. Тогава първоинстанционният съд измени в по-лека процесуалната мярка за принуда на Петър от „задържане под стража" в „домашен арест". С частен протест на Окръжа прокуратура Варна това определение днес бе оспорено пред въззивната инстанция. Според обвинителите освен за притежание на голямо количество дрога, спрямо 44 годишния Петър предстои да бъде повдигнато и ново обвинение за пране на пари. Удължен е и срокът за разследване.

Пресслужбата на съда припомня, че по това дознание като обвиняема е привлечена и 25 годишната Бистра Т. При ареста им през ноември миналата година полицаите иззели от помещенията, обитавани от Петър 63,4 грама кокаин, разфасован в пакетчета. Кокаин, амфетамини и марихуана открили и при обиска на Бистра, а количествата дрога са били предназначени за продажба. Още при първоначалното задържане на тандема /на 25 ноември м. год./ първоинстанционният съд прецени, че събраните гласни доказателства и веществени материали дават основание за обоснован извод, че както Петър, така и Бистра са извършители на престъпленията за които се разследват.

Днес въззивната апелативна инстанция потвърди законосъобразността на първоначалните изводи на съда, както по отношение на обоснованото предположение, свързано с авторството на престъпните деяния, така и по отношение на опасността ако е на свобода, Петър да се опита да се укрие, или да извърши други престъпления. Обвинението е за тежко, умишлено престъпление, за което законът предвижда наказание „лишаване от свобода", допълни апелативната инстанция и определи като неоснователни доводите на защитата, че разследващите не провеждат процесуално-следствени действия. След тези изводи апелативният съд отмени определението на ВОС от миналата седмица и потвърди първоначалната мярка за неотклонение на Петър К. Определението на Варненския апелативен съд е окончателно.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Международен технически панаир 2024
Зима 2023/2024 г.
Земетресения в България
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
България и Войната в Украйна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: