Проект на Е.ОН България отличен в годишните награди на Българския Форум на бизнес лидерите

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:41 / 17.02.2010
1084
Е.ОН България получи отличие по време на Годишните награди за социално-отговорен бизнес 2009 на Българския Форум на бизнес лидерите /БФБЛ/, за реализирането на проекта „Безопасност без компромиси". Компанията зае трето място в категорията „Инвеститор в човешкия капитал и условията на труд" със своята програма за безопасните условия на труд.

С проекта Е.ОН България цели осъзнаването от страна на служителите на компанията, че стриктното спазване на инструкциите и мерките за безопасност при работа гарантират техния живот, здраве и високо ниво на професионално изпълнение. Като част от проекта през 2009 г. Управителният съвет на Е.ОН България проведе срещи с всички служители под мотото „Сигурност в живота. Безопасност на работното място".

Компанията създаде информационни материали за основните мерки за безопасност и оказване на първа помощ на пострадал при трудова злополука или инцидент и изработи учебен филм за необходимите мерки, които следва да се спазват съгласно инструкциите за безопасност на компанията и българското законодателство. В края на годината бе официално открит и Център по безопасна работа и техническа експлоатация към Е.ОН България Мрежи, където се очаква да преминат обучение над 1000 служители до края на 2010 г., както и служители на партньори на компанията. Допълнително в Центъра се организират посещения за ученици от професионалните гимназии по електротехника и електроника.

Седмите поред Годишни награди на БФБЛ, които популяризират дейностите на компаниите с най-сериозен принос към корпоративната социална отговорност в България, бяха раздадени на официална церемония вчера в столичния хотел „Шератон". Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов връчи почетна грамота на Дария Манева, Директор дирекция "Комуникации" на Е.ОН България. „За компанията политиката за опазване на живота и здравето на нейните служители е от първостепенно значение и основна цел. „Безопасност без компромиси" е поредното доказателство за усилията, които Е.ОН България влага в тази насока, както и повод ръководството на компанията да демонстрира личната си ангажираност по въпросите на безопасността при работа", заяви Дария Манева.

В традиционната годишна класация на социално-отговорните компании участват реномирани организации и фирми, чийто проекти се отличават с конкретна полза за обществото, работа в партньорство с други организации, ангажираност на всички служители на компанията в осъществяването на проекта, продължителност и последователност на инициативата, новаторство и обществено признание. Традиционните награди бяха в 5 категории - „Инвеститор в човешкия капитал", „Инвеститор в околната среда", „Инвеститор в обществото", „Инвеститор в знанието", и „Маркетинг, свързан с кауза". По време на церемонията бяха също присъдени и специалната награда „Engage" на Международния форум на бизнес лидерите на Принца на Уелс, както и специална награда за малко или средно предприятие с най-добра социална политика.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен
Кметът на Варна: Предците са ни оставили голям урок - можем да ск...
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).