Проект за монтиране на LED екрани на пешеходни пътеки във Варна с шанс за еврофинансиране

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (6)
14:09 / 21.03.2014
3032
Монтиране на LED екрани на пешеходни пътеки във Варна, зелени градини върху покриви на училища и детски градини, използване на сероводорода от Черно море за гориво, превръщане на боклука в изкуство. Това са част от идеите, които бяха представени от техните автори по време на семинар "Европейско финансиране за развитие на идеи за Варна", който се състоя в Областния информационен център.

Форумът се организира от ОИЦ-Варна със съдействието на община Варна. Участници в семинара бяха автори на идеи от предварителната надпревара за проект, с който общината се представи в конкурса на фондация "Блумбърг филантропис" - "Предизвикателство за кметове" в края на януари. Целта на семинара бе да насърчи отпадналите участници в преселекцията да осъществят концепциите си с европейско финансиране.

Първият модул беше посветен на проекти в образователната, социалната и научната сфери и възможностите за тяхното финансиране от новите оперативни програми "Развитие на човешките ресурси" и "Наука и образование за интелигентен растеж", които бяха представени от управителя на ОИЦ Виктория Николова.

Дискутирани бяха перспективите за осъществяване на образователни дейности и курсове за възрастни, въвеждането на тренировъчна програма за спортни дейности сред децата. Застъпени бяха и възможностите за финансова подкрепа на научни изследвания, от които се интересуваха присъстващите изследователи и изобретатели. Техните разработки са свързани с обезвреждане на биоразградим отпадък, използване на сероводорова от Черно море за производство на гориво.

Вторият модул беше насочен към възможностите за финансиране на бизнеса от ОП "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020 г.Разискваните теми се фокусираха върху сферата на иновациите-стартиране на предприятия, разработване и внедряване на модерни технологиии и др. В този панел бяха включени идеи за дигитализиране на публична информация от хора в неравностойно положение, безотпадно преработване на боклуците в течни горива, монтиране на LED екрани на пешеходни пътеки в централната част на Варна и на места с повишена опасност за пешеходците, използване на енергията на морските вълни за производство на еленергия и нейното приложение в градския транспорт във Варна. Участниците се интересуваха от процента на съфинансиране, авансовите плащания и размера на изискуемите банкови гаранции,както и от възможностите за оптимизиране на процедурите за кандидатстване и отчитане през новия програмен период.


Виж коментарите (6)

Още по темата (5):
18.03.2014 Доразвиват варненски проекти, отпаднали в борбата за парите на Блумбърг
19.02.2014 154 европейски града са конкуренти на Варна за милионите на Блумбърг
13.02.2014 Авторите на варненската идея за "Блумбърг": Всеки ще може да научи математика, докато танцува
13.02.2014 С идея, комбинираща методите на сугестопедията и градската среда, Варна ще печели милионите на Блумбърг
13.02.2014 Представят идеята, с която Варна участва в конкурса "Предизвикателство за кметове"
Още новини от Новини от Варна:
Варна е предупредена! Оранжев код за валежи и гръмотевици утре
Над 12 тона капачки събраха само за няколко часа във Варна
"Аз вярвам и помагам" с поредна акция във Варна
Кметът на Варна Благомир Коцев се похвали
Началникът на бойния ни флот гостува в Албания
Осъдиха жена, държала цигари без бандерол за хиляди левове


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).