Проектите за улично осветление да бъдат "осветлени", искат съветници

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
15:25 / 02.06.2010
1066
Кметът на Община Варна Кирил Йорданов да назначи работна група, която да проучи възможностите за публично-частно партньорство относно подновяването на уличното осветление във Варна. Това гласуваха общинските съветници от комисията по архитектура. Работната група освен специалисти ще включва и четирима общински съветници.

Предложението за сформирането на групата беше внесено чрез писмо на Красимир Узунов, който е член на групата на ГЕРБ. За общинския съветник основната идея е представянето на проектите за обновлението на градското улично осветление да стане при условия на публичност, прозрачност и равноправност.

Самият Узунов е един от хората, които имат предложение за проект за осветлението в града. То е насочено към подмяната на сегашните осветителни тела със светодиодни. Основният довод на съветниците бе, че така ще се спести от разход за електоренергия и за поддръжка.

Много противоречиви мнения изказаха общинските съветници за това дали е необходима подмяната на осветителни тела със светодиодни.

Според общинския съветник Николай Джагаров, който е члена на БСП-Варна, прозрачност досега в тази област не липсвала. На противно мнение обаче е колегата му Радослав Коев от партия "Отечество", според който има какво още да се желае по отношение на яснотата около проектите и разходите. Той допълни, че и досега не е ясно колко харчи общината за парково и улично осветление. Джагаров заяви, че е получил такива данни, след като е пуснал искане до кемта, но така и не ги оповести.

Според общинските съветници, ако започне подмяната на сегашните осветителни тела със светодиодни, е най-добре това да се случи първо около летището. Причината е, че там стълбовете са най-високи и защитени от кражба.

Договорът на общината за поддръжка на уличното и парково осветление е изтекъл преди два месеца. Сключени са нови договори с четири фирми, които са предложили по-ниски цени от досегашните, посочиха още от комисията.

Източник: Дарик


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).