Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Проф. Никола Колев, дмн: До момента никой от властимащите не е решил нито един проблем в общинското здравеопазване
Автор: Екип Varna24.bg 09:39 / 26.10.2023Коментари (0)1101
©
Професор Колев, вие сте сред известните имена във варненските медицински среди, какво Ви провокира да се включите в листа на кандидати за общински съветници и защо избрахте точно тази на Коалиция "Алтернативата на гражданите“ Варна?

Защото бях свидетел, че вече над 30 години има пълно пренебрегване на темата здравеопазване и общинско здравеопазване във Варна. Единственото положително, което се случи, това бяха бързото развитие и модернизация на Медицинския университет и на Университетската болница "Св. Марина", разкриването на университетския Медико-дентален център и модернизацията на очна болница, след като беше преотстъпено управлението ѝ на МУ-Варна.

Общинските лечебни заведения са във вида, в който ги познавам като студент. Те са все още в миналия век, да не говорим за ТУБ-диспансера, с който станахме нарицателни в цяла България. През този период от време, на власт бяха всички партии, които сега са ни опоненти. Няма как при този резултат, който Ви цитирах, да не избера алтернатива. Това, че за кратката предизборна кампания, усетих доверието и надеждата от моите колеги, ме мотивира и ангажира да работя за решаването на безбройните натрупани проблеми.

Болен ли е нашият град, професоре?

Определено.

Кои са най-сериозните проблеми в общинското здравеопазване, според Вас?

Основните проблеми са много. Няма ясна визия за развитието на здравеопазването във Варна. Липсата на финансиране. Необходимо е да се извърши основен ремонт и реконструкция на всички общински лечебни заведения, за да може лекарите и специалистите в тях, да работят в нормална среда, както и личните лекари и специалистите от доболничната помощ.

Всички общински лечебни заведения трябва да бъдат оборудвани с модерна, високотехнологична апаратура, ядрено-магнитен резонанс, скенери, ултразвукови апарати, видео-ендоскопи, дигитални рентгенови апарати и др.

И не на последно място спешно трябва да се реши въпросът с трагичното състояние на областната болница, в която Община Варна е акционер.

Как виждате бъдещата си работа като общински съветник и кое е първото нещо което бихте направили в рамките на новосформирания Общински съвет?

Да намеря съмишленици, с които да изработим стратегия и план за развитието на здравеопазването във Варна. Да защитим бюджет, който да гарантира развитието на здравеопазването във Варна във всичките му аспекти, като започнем от децата, подрастващите, учениците, майчинството и детското здравеопазване, доболничната и болничната медицинска помощ, грижата за възрастните – за нашите родители. Не на последно място профилактиката, борбата с наркоманията и другите зависимостите, здравната просвета и много други.

Защо варненци да гласуват за Вас?

Защото до момента никой от властимащите не е решил нито един проблем в общинското здравеопазване, явно не е заинтересован или просто не може, не са ми ясни причините. Пред мен стои сравнително лесна задача – решаването на поне един проблем е вече голям успех. Смятам, че могат да се решат доста повече. Здравеопазването трябва да е приоритет на Община Варна. Това е основната ми цел.

ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ



Още по темата: общо новини по темата: 634
23.06.2024 »
05.04.2024 »
11.03.2024 »
27.02.2024 »
23.02.2024 »
16.01.2024 »
предишна страница [ 1/106 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Проблеми с боклука във Варна
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
България и Войната в Украйна
Арестуваха продуцента Нико Тупарев
Рокади в ДПС
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: