Проф. Рачев предупреди Варна за времето!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (5)
08:44 / 24.11.2023
7607
"Очаква ни всичко- дъжд, сняг, поледици, силен вятър. В неделя ще имаме много ниски стойности, вятърът ще бъде много силен. В централната част ще има вълни около 4-5 метра, по крайбрежието около 2 метра.

Снеговалежът ще бъде тотален. Американския модел, прогнозира снежната покривка. Европейския модел дава още повече сняг в североизтока, в проходите ще бъде тежко", това заяви климатологът проф. Георги Рачев в ефира на bTV.

"В събота и неделя обстановката ще бъде усложнена и е по добре, ако нямаме някаква наложителна работа, да си останем вкъщи. Службите трябва да имат 3 наум и да се подготвят както трябва за сезона.

Днес времето ще бъде топло в София, въпреки мъглата. При нас от запад ще започне да вали доста силен и плътен дъжд, а в събота ще го обърне на сняг, като първоначално ще бъде смесено", уточниш той.

"Очертава се нормална зимна обстановка, ако всички мерки са взети, няма да има проблем. На Витиня ще бъде шарено, особено до двата тунела които се ремонтират. Трябва да се внимава, понижете скоростта, внимавайте с волана и педалите, трябва да се управлява бавно и леко.

Пловдивчани ще видят снежна покривка, на всякъде ще вали, очаква ни затопляне- около 10-12 градуса температура. В Стара Загора вятъра заедно с валежите ще създаде тази опасна обстановка, наречена лапавица и хората трябва да внимават.

В неделя центъра на циклона ще бъде към Дунав. За сега не мисля че ще има поразии по крайбрежието. В сряда ще има снежинки във Варна. В Плевен доста рязко ще се понижи температурата, а в събота ще го обърне на сняг. Във вторник и сряда също ще бъде студено ", завърши той.

Виж коментарите (5)

Още по темата (169):
08.01.2024 НИМХ с предупреждение: В тези 4 области се очакват поледици
07.01.2024 Варна е с предупреждение за опасно време днес
22.12.2023 Благомир Коцев: Фондът за бедствията одобри поисканите от Варна 1,3 млн.
лв.
15.12.2023 Общината не е платила и лев заради бедственото положение
10.12.2023 1.3 млн. лв. за извънредните разходи по справяне с бедствието поиска Варна от Министерския съвет
04.12.2023 Благомир Коцев: Обсъдихме отчета на бедственото положение, наредих до утре да е финализиран
Още новини от Новини от Варна:
Избраха новата Miss Globe Bulgaria на церемония във Варна
Проблемът с изборите във Варна остава нерешен
Това е изборът на Варна: Вижте името на новия рис в Зоологическат...
Отново! Огромен клон падна върху детска площадка във Варна
Синоптиците от НИМХ казаха дали ще става за плаж в неделя
Варненец е шампион на Международната олимпиада по информатика в Е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).