Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Прогнозират бой за места за ферибота Варна - Кавказ
Автор: Екип Varna24.bg 12:24 / 19.05.2011Коментари (0)1057
© Impact Press Group
И туристи ще превозва от края на май фериботната линия Варна - Кавказ. Българската и руската страна вече са получили разрешение освен товари да се превозват и лични автомобили и пасажери. Първите пътници ще дойдат на нашето Черноморие с руски кораб. За целта параходът "Славяни" е преустроен.

"Очакваме първият кораб да пристигне във Варна след 24 май", обясни председателят на асоциацията на частните железопътни превозвачи Симеон Ананиев. Тогава ще се тества услугата, а след това ще започне и официалното й предлагане на потенциални летовници.

До дни предстоят да се уточнят и тарифите, по които ще се превозват коли и пътници по транспортната връзка. Официално тя беше открита на 3 март 2009 г. със спогодба между правителствата на България и Русия за взаимното и еквивалентното й опериране. Досега обаче тя се обслужва единствено от руския оператор "Аншип". От българска страна за оператор бе избран Параходство БМФ, което сключи договор за съвместна работа с "Българско речно плаване" в дружеството "Варнафери". Компанията има право, както и руснаците, да предложи 2 парахода за обслужването на линията. Засега от българска страна няма и един, а руската фирма вече запълни квотата си.

"Ще има бой за места на ферибота." Това прогнозира кап. Димитър Димитров, шеф на "Трайдънт фрейт" - българската фирма, представител на руския превозвач "Аншип". Засега имало заявки за превоз на 6 камиона. Предварителните заявки сочели, че и за втория рейс ще има още толкова, а след това агентите очакват интересът силно да се повиши. Капацитетът на плавателният съд е 12 големи автомобила, обясни капитанът. Предвижданията са стандартен превоз да излиза около 1500 долара. Времето, за което се взима морското трасе от Варна до Кавказ, е 36 часа.

Варненският фериботен комплекс ще стане мултимодален, след като през него вече ще минават и камиони, отбеляза Симеон Ананиев. Той обаче изключи възможността това да се реализира скоро. Там има доста неясноти по отношение на собствеността между БДЖ и НК "Жп инфраструктура", отбеляза Ананиев.

Източник: в. Народно дело









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Зима 2023/2024 г.
Бюджет 2024
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: