Прогонен свещеник "омагьосвал" жени в интернет с обещания за брак

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:14 / 19.06.2013
1235
39-годишен свещеник, прогонен от църквата, се отдал на измами, за да се издържа и да плаща квартирата си във Варна. Л.Н.Л., низвергнат като служител на Бога в Девня, започнал да си търси партньорки в сайта "Елмаз" и да ги омагьосва с обещания за брак. Въпросният мъж бил погнат от Митрополията именно за предишни простъпки от същия вид.

Попът подбирал наивни дами с по-солидни габарити, и ги лъжел, че ще бъде ръкоположен в храма "Св.Успение Богородично" във Варна. Такъв бил последният случай, който му докара вчера присъда за измама от Варненския районен съд. Жертвата била завлечена с 4050 евро, които измамникът взел на няколко порции. Парите били измъкнати под предлог, че ще плаща вноска по заем, ще погребва баща си и че му трябват за въпросното ръкополагане като свещеник в централния храм на Варна.

Жертвата на измамника - варненката Д.П.А., е олекнала със 7921.11 лв. , равностойност на еврото.

Делото в съда мина по реда на съкратеното съдебно следствие. Попът, който иначе е родом от София, получи 2 години условно с 5 г. изпитателен срок.

Източник: Днес +


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).