Прокурор спря затваряне на магазин

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:21 / 19.05.2010
1647
Намеса на прокуратурата спря принудителното затваряне на магазин за обувки на наемател на „Търговски дом" АД. Вчера преди обед изпълнителният директор на дружеството Николай Сургучев влязъл в магазина, който се намира до „Дупката" в центъра на Варна. Сургучев бил със свои приближени. Групичката сменила патрона на бравата и започнала да описва стоката. Докато това се случвало, продавачката била сбутана в ъгъла, а клиентите, които се опитвали да влязат, били връщани. Това разказа  наемателят на магазина Станислав Митев, който е и акционер в „Търговски дом". Николай Сургучев пък отказа коментар, оставайки зад витрините на магазина.

По думите на Митев, мотивите за изгонването са, че не е плащал наем на дружеството. „Ние обаче не знаем на кого да плащаме, тъй като обектите, които уж са на „Търговски дом", всъщност са на територия, която е собственост на общината", посочи той. Митев призна, че от три месеца не е плащал наем на АД-то, но пък имал внесен депозит, който покривал дължимото. Междувременно наемателят повика представители на прокуратурата, които да спрат затварянето на магазина. Часове по-късно той разказа, че прокурори са върнали стария патрон на бравата и магазинът отново е заработил нормално. Митев вече е внесъл и жалба срещу Сургучев за самоуправство. По аналогичен начин е бил изгонен и друг наемател на „Дупката" - Николай Комитов. Той също е завел преписка в прокуратурата.

Източник: в. "Позвънете новини"

Виж коментарите (0)

Още по темата (16):
30.01.2013 Напълно променят Дупката до есента
25.01.2013 Министър Дянков обеща пари за Дупката във Варна, още не се знае колко
25.01.2013 Симеон Дянков разгледа Дупката и ще участва в дискусия
25.01.2013 Продължава бутането на бараките около Дупката
17.01.2013 За 10 дни премахват бараките около Дупката, обезопасяват я с ограда
16.01.2013 Започнаха да бутат бараките около Дупката
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).